Sunday, July 31, 2016

Rezeki bulan 8.

Assalamualaikum.

Alhamdulillah. Start bulan Ogos ni, maka bermulalah sesi punch card. Diberi peluang belajar sambil bekerja oleh pihak universiti ni memang aku xpernah bayangkan. Dengan zaman ekonomi negara yang kurang stabil lagi ni. Ingat senang ke nak dapat peluang macam ni? Alhamdulillah, syukur padaMu.

Bila kenangkan balik belajar dari zaman Diploma dulu, ish ish ish beribu dah pinjam PTPTN.. Huwaa sape nak bayar balik kalau bukan diri kite sendiri kan? Allah, mudahkanlah..
Diploma pinjam, Degree pon pinjam..banyaknye HUTANG !

Takkan la sambung MASTER pn nak pinjam lagi?? Ohh Alhamdulillah la rezeki kali ni sangat membantu. Cuma kene well manage la duit masing2 ye.

Aku apply Geran Penyelidikan PascaSiswazah..APPROVED!

Elaun bulanan RM1300. InsyaAllah cukup. Ya Allah, mudahkanlah..

Kepada sahabat2 lain yang nak further study tu janganla bimbang. Banyak lagi scholarship yg disediakan oleh kerajaan Malaysia.

Btw, scholarship yang paling aku salute adalah dari kerajaan JOHOR sendiri. I'm proud to be JOHOREAN ! Terima kasih Tuanku, Kerajaan Johor, Permodalan Darul Takzim, and especially my beloved family. Yang tak pernah putus2 menyokong aku dari belakang.

JOM FURTHER STUDY, SEMUA!