Sunday, June 13, 2010

:: Short Sem @ Sem 3 @ Bengkel ::

Selalu orang akan kaitkan short sem dengan “repeat paper”..tp sebenarnya short sem aq ni bukan untuk repeat paper k..hanya mengikut schedule je beb..kiteorang ada bengkel selama 2 bulan..agak syok jugak bengkel ni walaupun kami terpaksa mengorbankan cuti sem yang panjang itu.huhu. Tapi yela, bengkel budak2 mekanikal ni agak tough beb. Ingat senang ke nak buat kerja2 yang selalu kita tengok orang lelaki buat. Contohnya, cara guna CNC (Computer Numerical Control)  & LATHE machine, EDM Wire Cut & Die Sinking, PLC (Programmable Logic Controller),Robotic,  welding, gegas,emm banyak lagi la..ohh..sungguh mengagumkan  kalau semua skill ni aq dapat buat dengan jayanya..tapi apakan daya. Setiap skill ni kiteorang belajar dalam masa 2 hari je..fuhh, orang lain kena belajar sekurang-kurangnya 2 minggu baru boleh siapkan satu projek, tapi kiteorang amik masa 1 @ 2 hari je untuk siapkan satu projek yang diberi. Haha..agak-agak korang camna la ye projek yang kiteorang buat tu? Huuhu..asalkan siap dan cukup syarat hantar jela kat lecturer..tapi semestinye setiap projek tu kene buat report jugak. Almaklumla bengkel..mesti kena buat laporan ye kawan2..hehe.Bengkel last 17 aribulan 6 ni..yeahhh! lepastu cuti..walaupn cuti hanye 2 minggu, ku rasakan sangat bermakna sekalai cuti ini...agagaga...

No comments: