Tuesday, July 20, 2010

:: Roadblock! Roadtax pudar hilang tulisan! ::

Tarikh : 17/07/2010
Tempat Kejadian : Keluang, Johor
Masa : 2.30 p.m.
Haha..gelak dulu sebab ni la first time Cik Alin merasa kene tahan dengan polis. WAKAKA!
Tapi bukan Cik Alin yang memandu k. Kawan Cik Alin yang nama dia Jaja tu..hehe.
Kejadian yang memang dijangka berlaku sebab kiteorang kene lalu 3 roadblock dalam mase 1 hari tau!
Uishhhhhhh! Banyak tu...mama xsuke!
Roadblock pertama – PASS
Roadblock kedua – STOP! Sila ketepi ye cik!
Roadblock ketiga – PASS
Mase kali kedua kene tahan dengan pakcik polis yang agak garang muka dia.HWAAAAAA!
Cik Alin xtakot pn. SIYES!
Tapi muke driver da cuak.
Nak tau sebab pe??? HAHA
Sebabnye dia sangat la risau pasal roadtax dia yang da pudar tu. Bukan kaler roadtax yang pudar, tapi tulisan kat roadtax tu la..nasib baik la da standby salinan geran keta dlm dashboard.


Polis : Keluarkan lessen.

Driver : Nah

Polis : Ni kenapa roadtax xnampak tulisan ni?

Driver : ehmmm..(muke neves!)..

Polis : (roger balai..cek sama ada roadtax keta driver ni hidup lagi ke x.)
            Sambil tunggu balai roger balik...
           Awak ade bawak salinan geran x?

Driver : Ada!

Polis : lah! Kenapa xbagitau tadi? Kan senang kalau bagitau tadi.

Driver : HAHA

Polis : Owh, anak polis ye. Ehm, ok awak bole jalan.

Para penumpang : HAHAHAHAHAHA


 -tamat-

4 comments:

dayangredzuan said...

kalau la saya disitu..saya nak ngorat pakcik polis tu boleh??

Cik Alin said...

HAHA
bole je yang...

Arra JaSmY said...

saya selalu cuak bila tgk polis sbb tak suke pakai seatbelt..haha.trus gelabah.haha.=p

Cik Alin said...

haha..
next time be carefull k arra..