Monday, September 13, 2010

:: Moto Tumbang, Aq Layankan ::

Hari ini,
12 September 2010,
Cik Alin di ajak oleh Cik Nadia untuk pergi beraya ke rumah bekas cikgu sekolah kami..
Seronok rasenye bertemu kawan2 lame, even  itu bukan kawan kelas Cik Alin pn..tapi layankan aje..

Dalam perjalanan pulang, Cik Alin ni gatal nk bawak motor. Nadia xbagi, tapi Cik Alin nak jugak...nak jugak..
Kat situ ramai lelaki2 sedang mengisi minyak motor mereka...
huaaa.memalukan lah apabila nadia naik je kat belakang motor, Cik Alin dgn motor2 terus tumbang..yang bagusnye Cik Alin biarkan aje kejadian itu berlaku..sedikit pun tidak mengeluarkan suara..bangun dengan selamba dan terus jalan..haha..
Dalam perjalanan Cik Alin gelak je sorang2..
Macam orang gila pn ade.
Mase tu kaki xsakit sgt..
Sampai uma je tgk da bengkak..



 kaki bengkak kat bahagian ni la..




Ngadu kat abah..ingatkan abah marah..tapi abah nk tgk rupenye..
Cik Alin tunjuk and nak tau dia kate ape?
"patah la tu"..
ishhh, mane ade..
"lain kali baik2 bawak moto, ini baru nak naik pn bole jatuh"
emm, nak buat cmne, 
sambil urut, terus tertido...



ZZZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzz...




dlm mlena ku termimpi kesinambungan kejadian petang td..hak3..mcm2..

maghrib Cik Alin tersedar dan terus bangun..
Sambil berjalan, Air mata menitis tanda kesakitan tiba2 yang amat..

Terduduk sebentar didapur..
Ramai yang menegur dan berderailah airmata ku ini..Huhu..
"JANGAN TEGUR SAYA KALAU SAYA SEDANG SAKIT, NANTI SAYA TOUCHING"
Mak kate nanti jumpe makcik kacong (tukang urut)..
huhu..lagi sedih bila ada yang prihatin kat kita..
bukan sedih sebenarnye, tapi terharu....

kaki, cepat la sembuh..saya nak pergi beraya ni..
banyak lagi destinasi yang hendak dituju..

8 comments:

nadia said...

pity u. i told u dont ride d motorcycle coz i'm heavy. pity u. moga cepat sembuh k. huhu

Cik Alin said...

pity me?

haha..
padan muke to me!!!
yeah!

huhu..
thanks my dear..

dayangredzuan said...

hahaha see pacik bakar n mak besah care about u tau...
jgn nangis ye...
nangis depan aku skali wei..ko tu susah nak nangis kan..
semoga kaki cepat sembuh..kang pkai heel terinjut-injut la...cmne nk beraye kat parit raje ni

Cik Alin said...

hahaha..
cmne nk nangis depan ko..
asik ko je yg nangis depan aq..huhu..

insyaAllah balik PR nnt aq ok,,tade hal la nk beraya mane pn..

=)

bel4cker said...

oooo.. mcm ni rpenye cte die.. hahaha

Hairil Rizal said...

Jenguk semula lepas seminggu...

Dah OK ke kaki tu cik Alin??

Cik Alin said...

black, cite yg memalukan kan kan kan..

Cik Alin said...

en hairil,
alhamdulillah..
suda semakin ok..
bole pegi beraya dgn riang ria lagi..
hehehe..