Monday, September 27, 2010

:: Raya Dalam Kelas ::

24/9/2010
9 a.m - 10 a.m
Kelas Lukisan Kejuruteraan

kami budak2 kelas 2DDM ade jamuan raya kecil-kecilan di dalam kelas. Tak tahu la ni idea siapa sebab yang Cik Alin tahu kami disuruh membawa kuih raya ke kelas. Housemate Cik Alin, JAJA yang packing kuih raya pagi2 sebab dia yang siap awal2 kan..sape yang siap awal dia la yang kene wat...hehehe. saje je cari alasan untuk mengelak ek..lalala. Ade la dalam 5 jenis kuih yang kami bawa. Biasanya kami bertiga pergi kelas. Dengan housemate lagi sorang, DAYANG..tapi hari ni DAYANG terlibat dengan press conference mewakili  PASUKAN PENCAK SILAT UTHM kat KL pulak,,wah2, da semakin glamer kawan Cik Alin sorang ni. Yela, dulu cita2 dia nak jadi artis tapi ummi dia x bagi..huhu..ops! terbocor rahsia kau kakak..HAHAHAHA!
Kami agak was2 sama ada harini belajar ke x. Yela, kalau diikutkan, masih ade 6 lagi tugasan yang kene settle untuk subjek LK ni..tapi Encik Tu cakap kelas xde. Yeahhh!!! Sukenye..hehe.

Majlis dimulakan dengan ucapan Lect LK, kemudian ucapan dari pelajar 2DDM, ade 2 orang je yang bagi ucapan pn. Yang lain semuanya malu2 kucing (termasuklah Cik Alin)..geli jek..huhu..Setelah Doa selesai dibacakan, majlis makan2 pn bermula. Lect sponser air kotak, kami sponser kuih2 raya je. Sungguh gumbira rasanya berhari raya di dalam Studio Lukisan. Lepas makan, sesi bergambar gedik2 pulak dijalankan. Tempat duduk Cik Alin n de geng kene serbu jadi port berposing..huhu..layankan aje.




Kamu semua memang best!

Apa yang paling menggembirakan Cik Alin haritu ialah, kami bawa kuih raya dari rumah hanya 3 bekas sahaja, tapi kami kene bawa balik 6 bekas..huhu. Banyak tu..masing2 tinggalkan je kuih yang diaorang bawa. Kami bagi lect 2 bekas dan yang selebihnya kami bawa pulang.

No comments: