Saturday, October 9, 2010

:: Segalanya mudah dengan Opera Mini ::

Got it!!
Ha..nak tau x?
Cik Alin baru dapat install opera mini dalam nset.
Da lame software ni ade dalam nset tapi bila nak install je ade problem dengan network access pulak.
Try..try...try!!
Finally got the solution!
Yeah..td tengah bw jumpe entry pasal opera mini ni.
Thanks to Cik Ira Mohd coz sudi sharing this info.

Anda semua tahu ke ape tu Opera Mini??
Kalau xtau, jom kita cari tahu..

Opera mini tu ialah browser untuk mobile phone.
Korang boleh on9 gune fon dengan mudah.
So, dimana-mana sahaja anda boleh mengon9 kan diri anda (itupun kalau line ok)..huhu


First skali, korang kene download software opera mini ni and then bluetooth la dekat nset korang..
Juz clik dekat www.opera.com/mobile.
Download software yang sesuai dengan fon korang.
(taip la medel nset kat situ)


Perhatian : Cik Alin hanya lebih arif tentang Hotlink sahaja k. Hehehe..
So, bagi pengguna-pengguna Hotlink di luar sane, sila check internet setting di dalam nset anda dengan mengikut 6 langkah mudah ini :
First : dail *100# 
Second :Tekan no 7 (internet dan tetapan)
Third : Tekan no 3 (prepaid broadband)
Fourth : Tekan no 4 (service switching)
Fifth : Tekan no 2 (switch to prepaid broadband)
if No 1 (switch to hotlink) - tuka setting ke mms
Sixth : Tekan no 1 (proceed)
Finish!

Yang step Fifth tu, if korang tekan no 2 means that, kalau korang nak online, mms korg tak aktif..
then kalo nk mms tuka laa no 1 blik. tp jgn online sbb nanti kne charge..
jadi... mari lahh ramai2 online di hujung jari saja..

8 comments:

Hairil Rizal said...

Owh..kalau settingnya betul, maka kita on9 free la ke?

Kurang kefahaman nie...

Cik Alin said...

warlord, yup, kalau setting betol mmg free je nk 0n9..

bel4cker said...

aiyak cik alin.. org dh smpi kt bulan la, ande bru atas pokok..

tpi risau dok buat bende nih, krang tbe dtg surat kt umah bil beratus2.. hahaha

boloq said...

alin mmg ske duk atas pokok..hak3

Cik Alin said...

black, kita kalau nk blaja, kne start dr bwh. Xkn tbe2 nk ke bulan je..mst r kne nek pkok dlu an..huhu. Jgn riso, ni kn prepaid broadbnd, bkn postpaid.

Cik Alin said...

boloq, ne tau alin ske ni ha? Pnh nampak ke?haha

boloq said...

alaa..hari2 nek pokok rumput...

Cik Alin said...

oo, pokok rumput ek..
huhu..
ape2 jela boloq...