Sunday, November 21, 2010

:: Tanda nama a.k.a name tag ! ::

Ha, arini Cik Alin nak bangkitkan tentang kepentingan memakai tanda nama semasa berada di sekolah, universiti, kolej, institut latihan, tempat kerja yang berkaitan..dan yang sewaktu dengannya.
Ramai yang memandang remeh tentang pemakaian tanda nama ni.
Yela ade yang kate, 
"xselesa la"
"lupe la nak pakai"
"ala, name xsedap. xpayah la pakai!"
"name tag hilang la cikgu"
"aritu membe pinjam name tag saya, arini dia lupa bawak pulak"

hamboi..hamboi..hamboi..
banyak beno la alasan kau !

ok, mungkin sesetengah alasan tu boleh dipertimbangkan, tapi janglah sampai berlarutan xpakai tanda nama tu langsung !
haishhhh..mama xsuke !

ok, senang cite,
kalau kita pakai tanda nama,

- tanda nama melambangkan identiti seseorang.
kalau kita xpakai tanda nama macam mane orang lain nak tahu sape nama kita.
Lagi satu nanti ade pulak yang terkeliru, ni lecturer ke student ? ouhh, selalu terjadi cmni sebab kat ipta @ ipts kan pakaian kita dgn pengajar agak sama.

- kan senang orang tu nak tegur @ panggil kita.
kalau kita xde tanda name nnt start la nk panggil,
"ey mat.."
"ey minah.."
" bro !"
dan macam2 lagi lah !
kalau ade yang suke orang panggil cmtu xpela, kalau ade yg xsuke, mau hangin budak tu !

- kalau pakai tanda nama kan cantik, semart !
ha..kalau xpakai tanda nama tu nampak cam kosong je. kan tanda nama tu ade kaler2, kalau baju skola warna putih je, tanda nama tu menyerikan lagi penampilan kita. hehe

- kalau berlaku kemalangan, senang orang nak cam.
ni lagi satu pentingnya pakai tanda nama ni. kalau la tibe2 kita excident (mintak jauhla), kan senang orang tu nak detect kita ni pelajar mane. Then senang la mereka roger2.

Sesungguhnye bukan la susah untuk memakai tanda nama ni.
Pekeliling pn da keluar suruh kita beretika.
So, jangan lah meremehkan benda yang mudah ni.
Buang mase orang lain la.
"Tiada alasan untuk tidak cergas"
hehehe..

Ni lah sebahagian koleksi tanda nama Cik Alin.
1, 2 ---> Tabika kemas
3, 4, 5, ---> Sekolah rendah
6, 7, 8 ---> Sekolah menengah
9 ---> Sekolah Agama
10 ---> PLKN
11 ---> Universiti

Bes kan ade tanda nama banyaK2..
Heeeeee....
=)

7 comments:

Cik Mus said...

I Love nametag ! heee

Cik Alin said...

mus, me too..
heeee..

Hairil Rizal said...

Last time pakai Name Tag tahun lps bila mgmt decide soh semua Engineer dan Manager pakai.

Tahan 2 bulan je... pastu kemana ntah...

Kakaka!

nyonya penang said...

wow..tadika pun ada...
menakjubkan...

Cik Alin said...

warlord, tgk tu..sekejap je bertahan..
huhu..

Cik Alin said...

nyonya, ade je..
heee..

boloq said...

name tag...
xde name tag semart ape..hak3