Friday, April 30, 2010

::Hyeep ::

Da lame xupdate ni..
xde mase nk grab idea dari ladang la..
huhuk..
Sebab ade lagi satu peperangan yg perlu aq tempuh!
tinggal satu paper je lagi..
hehe
jom2 sume.. 
setadi @ sentadi @ study la..
arghh...
penin3..kepala penin sebenarnye..
btw..
Gud Luck Utk Sape2 yg tengah berperang cam aq ni ea..
Hari isnin ni baru bole HORAY2!
Walaupun aq tau da ramai student kt luar sane yg da HORAY2 dulu dr aq..
tp xpe..
xjelez pn..
wekkk..
(sebenarnye jeles tuh!)

Good Luck Cik Alin!!

Thursday, April 22, 2010

:: Jatuh Chienta Lagik ::

Adooo...rambang mate ku! Mane satu nk pilih ni?? Sume kiut miut..
Ha...! wane ijau ni cntik an..mcm blog aq..ekekeke..
Tgk ni! Brown a.k.a cokelat gelap. Cantiq! Lelaki sesuai la..aq tau jejaka2 diluar sane ramai yg pakai kasut kiut nih..huhu
Pink2! To all ladies outside there, i'm 100 % sure u all suke kn yg ini..sbb aq pn ske..so, korang pn kne la suke kn..hehe..ehh??bole ke cmtu??..haha..suke hati korang la..

Purple kegemaranku!!!! Sape la manusia betuah tu yg nak belikan aq crocband wane ni..huh!

Aq telah jatuh cinta dengan benda ni..
Makin ditenung, jiwa makin meronta untuk memilikinya..
Mak besah, belikan alin satu CROCBAND..satu pn jadila..
hehe..harapkan orang jugak yang belikan..
Nak beli sendiri??
Haramm...tah bile aq bole dapat..
Tunggu korang KLIK2 dekay my baby nuffy tu banyak2 k..


Sunday, April 18, 2010

:: Mari Belajar Bersama Si Kecil Ini ::

Hehe..
Hari ni aq pegi berjalan-jalan dengan abangku a.k.a anak ke-2 makcik besah..
Syokkk!
Tujuan utama nak jalan2 cari makan je..
Then, ade mase lebih pegi singgah umah kakakku a.k.a anak ke-3 makcik besah pulak..

Kat sane aq jumpe la anak2 buah aq tu..
FUN!!

Tapi aq bkn nk cite sgt sal tu..
Cume nak share sumting dgn korang..
Tapi nk mintak izin korang,,
Nak pinjam mata untuk melihat,
Pinjam Tangan untuk menekan2..
N pinjam telinga untuk mendengar..
ok!

Video 1

video

Si kecil ni ajar bahasa arab tu..
Sape2 yang lupe ape yang korang belajar kt sekolah dulu, boleh recall balik..
Hehe

Video 2

video

Anak nabi kita ade tujuh orang..huhu

Video 3

video

Antara tips-tips untuk berjaya buat mereka-mereka yang masih bersekolah ..

-Sekian-




:: Takziah Buat Keluarga Acik Spin ::

Takziah kepada keluarga allahyarham Abdillah Murad Md. Shari atau lebih dikenali sebagai Achik Spin yang telah meninggal dunia dalam kemalangan jalan raya pada petang tadi. Semoga keluarga arwah tabah menghadapi ujian ini. Sesungguhnya Allah lebih menyayangi beliau.

Al- Fatihah..

Berita selanjutnye..

SEREMBAN 17 April – Artis terkenal yang juga vokalis kumpulan Spin, Abdillah Murad Md. Shari atau lebih dikenali sebagai Achik Spin, 28, meninggal dunia dalam satu kemalangan ngeri di KM 14 Lebuh Raya Kajang Seremban Sdn. Bhd. (Lekas) dekat sini petang ini. Allahyarham, yang berada di dalam kenderaan pelbagai guna (MPV) yang terbabas dan terbakar, meninggal dunia di tempat kejadian.Pada masa ini, polis dan anggota bomba masih lagi berada di lokasi nahas dan difahamkan mayat Allahyarham akan dibawa ke Hospital Tuanku Jaafar di sini malam ini. Pegawai Turus Trafik negeri, Asisten Supritendan Polis (ASP) Abd. Halil Abd. Hamzah mengesahkan kejadian tersebut.

Sumber: – Utusan

Saturday, April 17, 2010

:: Kami Bukan Bujang Lapok ::

Suka Suki..

Suka Kaki..

Suka Hati..

video
Kesinambungan..

Same x?
Ahhai!

:: belajar melukis ::

td rase xde benda nk taip..

tp tibe-tibe jek ade benda nk ditaip.

td kan, kita kan, belajar melukis dengan kawan a.k.a driver kita..

lukis gune paint taw..
ni la yang kita lukis..


lagi satu kn kita lukis..

ape yang korang nampak dalam gambar ni?

sesuatu yang timbul atau tenggelam?

huhuk..

:: x rajin nk update ::

bukan malas..

tp kurang rajin..

nk publish entry yg bes2, xde mood pulak..

jalan2 tgk blog orang..

dapat tambah sikit knowledge sal belog nih!

ehmmmm!

(mengeluh ke??)

lappy n printer demam sikit.

angkara sape aq xtahu.

hanye lappy yg masih boleh digunakan.

printer?? hampeh..

cukupla aq jd badot aritu angkara dakwat yang melimpah ruah keladang gandum..

uuhhh, jadilah..kokokrunch..pehal lak??

jadi badotla aq!

haha..stop it!


nonsense!!!

Tuesday, April 13, 2010

:: Yeah!! She's Home! ::

Semalam, akak inda da kuar dr hospital..

dia siap dapat gelaran penghulu kt wad 4 tu sbb dia la yang paling lame menginap kt citu (utk mangsa2 denggi la..haha)

dia tersenyum disitu..

aq sambut kepulangan dia..

aq kemaskan bilik dia..

bagi bilik dia condusif ckit..huuhu

dia suke!

aq pn suke!

tp dia dpt cuti sampai harini jek..emm,,xbesh!

so, dia mencadangkan agar cuti dia disambung sampai hari jumaat..

haha, office sndri..cuti la lme mne pn..

ape2 pn..

nyamok selangor mmg BAHAYE!!


Monday, April 12, 2010

:: P Ramlee ::

disebabkan dia aq layan lagu p ramlee..
sedap pulak..
sape dia???
bak kate tok,
"sape makan budu, dia yang terasa sedapnye"
ish, aq xske mkn budu pn..


masyukkkk..
$$$$$$$$$$$
hahaha..
bermaksud,
melambunglah bil elektrik umah aq..
hahaha


sory to makcik besah sebab saya mengunlinekan diri dari pagi hingga pagi semula.
ala, bukan selalu..

mate xley tutup ag ni..
ahh, karen tetap bejalan!
sebelum mate mak aq cerah, bek aq tido..
huhu..


ZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzz...

:: Let.Me.Be.The.0ne ::

if u're are asking me if i need u

the answer is forever..

if u're asking me if i'll leave u

the answer is never..

if u're asking me what i value

the answer is you..

if u're asking if i love u

the answer is yes i do!




even, selalu je ade yang xkene dekat aq ni, ko tetap layan kerenah aq,
susah utk memahami diri kau sebenarnya walaupun hakikatnye kau memang sukar untuk difahami.

Saturday, April 10, 2010

:: Melawat Pesakit :

Aktiviti : Jelajah Segamat
Lokasi : Hospital Segamat
Tarikh : 9 April 2010
Masa : 5.15 p.m-6.30 p.m
Semalam sampai segamat,
naik bas berenti dekat depan hospital..
aktiviti menjelajah bermula..
peserta ade 2 org
1) Azlinnorazia Ahmad
2) Siti Nur Fatihah Razali (budak ni sibok nk ikot)
Bila da trun dari bas, semangat nk jumpe pesakit..
Target =====> Cik Azalinda Ahmad
Jenis Penyakit : Mangsa Denggi


Hahaha..
da mcm nk wat repot pe tah..
huhu..
rindu segamat!
walaupn bole dikatakan tiap2 minggu balik uma..

sampai dekat hospital, terus cari family aq..
yes!
da jumpe!
aq tgk mangsa, muke dia sgt tension..
selalu jumpe aq mst senyum..
tp semalam masam je..
mkn pn xlalu..
da la makanan banyak mak aq bawak..
kesian kt makanan tu xde sape nk mkn..
kebetulan aq dtg, hehe..
xbaik membazir..
makan2..yummy!

yg dekat blakang baju wane ijau tu la mangsenyer..
yg blur2 tu makcik besah! a.k.a mak aq..
xske amek gmbo..haha
mangse menunjukkan kesan2 lebam di tangannye..
didera katenye..
haha..
padahal kene cucuk je..tp cian..
mmg mcm kene dera pn..
da nk wat cmne, terima jela kak..
dia asik ckp nk balik..
i dunno what to say..
juz tnye "kak inda nk pizza x?"
dia jwb "nk3!"
hhehehe..
senyum pn dia..
semoga cepat sembuh..
esok alin dtg lagi k!


Monday, April 5, 2010

:: Lepas itu, ini pulak ::

aduhai,,
start entry je da mengeluh..
bkn saje2 je nk mengeluh,
setiap sesuatu mesti ade sebabnya.
dua hari lepas pergi menziarahi keluarga seorang sahabat di Sabak Bernam,
yang kematian datuk tercinta..
Sebenarnye family aq berkeras xbagi aq follow membe,
sempat ag aq kene ceramah dgn abg aq!
aduhai..
(mengeluh lagi)
hati ni ttp berkeras nk teman dia jugak..
yela, mak aq cakap budak ni payah dilarang..
alhamdulillah selamat pegi dan balik..
mase kat sane akk aq call suruh jenguk akak aq yg lagi sorang dekat Bangi pulak..
kalau aq yg memndu xpe gk..
lagipun penat kot..
so aq wat kputusan xnk pegi jenguk dia..
aq igt dia demam bese je..
then, tanpa pengetahuan aq, family aq trun KL amek akk aq tu..
da xlarat sangat katenye..
bawak balik Segamat,
tup2!
kene tahan ICU!
Adooooooooooohai!
(lagi panjang aq mengeluh)

Friday, April 2, 2010

:: Lawak Ganu ::

Hehe..
ari ni aq nk cite sesuatu yg agk lawak bagi ku..
mase klas STATIK td..
ade sorg mmbe ni..
name dirahsiakn..
aq xtau la apsal dia excited bebenor..
meloghat dgn aq 'nahak2!!!'
haha..
nahak2 tu xde mksd k..
saje mncipta..
sape yg paham sila thn gelak k..