Wednesday, May 26, 2010

:: Jangan Tinggalkan Aku ::

Entry ni ditujukan khas buat abang tercinta yang berada di hospital..
Sesungguhnye Tuhan tu maha berkuasa, ape yang dia bagi tu ade lah yang terbaik untuk kita,..
Dugaan ni terlampau bersar bagi kau kan..aq tau..aq phm,.
ko kuat kan! Aq tau ko bole fight benda ni..
Jangan la dikenang bnda yg lalu..
Hopefully ko cepat sembuh..
Aq tau Denggi dhn H1N1 bole mmbawa maut..
tapi kiteorang skeluarga xkan putus2 doakan ko cepat sembuh..
aq rase sedih sangat sbb koxbagi aq balik aritu..
aq de keje la..xdapat nk teman ko tgk wayang n jalan2..
ape2 pn, be strong k..jangan tinggalkan aq..
aq janji aq tlg ko..
Luv u bro..

Tuesday, May 25, 2010

:: Cik Mus Ngade2 tag ::

3 nama samaran kamu
- Alin
- Cik Alin
- Lin
5 tarikh penting dalam hidup anda
- 9 Januari 2007
- 3 Februari 1950
- 1 Mac 1948
- 7 Oktober 1991
- 29 Disember 1991
- 11 Julai 1991

5 perkara yang anda buat semalam
-makan
-minum
-men nset
-nak basuh kasut, tapi kasut da ilang tbe2..adoo!
-lepak

5 perkara yang buat anda gembira
-jumpe kawan2 lame
-makan sedap2
-jalan2
-bergayut
-balik uma jmpe family

5 drama kegemaran anda
kureng la drama2 ni..

5 hobi kamu
-men game
-lepak
-on9
-sembang dgn orang tua..haha
-layan dak2 kecik sampai tension

5 tempat percutian impian anda
- Mekah
-Yang dalam malaysia pn aq xabis jelajah lagi...

5 sebab kamu jawab soalan ni
- Di tag oleh Mus
- Suke jawab tag
- Kekurangan kerja
-Sebab terasa disuruh menjawab..hehe

-Saje nak tambah entry..

5 orang yang nak di tag
hehe..amik la sape2 yg nak...

Thanks Mus...!

Saturday, May 22, 2010

:: Tag Dari Mus ::


1). Apa yang anda akan buat bila anda tahu member anda tikam belakang anda?
Alamak, matilah aq..Ya Allah! Help me!




2). 6 orang di hati anda?

- Mak (Makcik Besah)
- Abah
- Family
- Kawan2
- BFF
- Si Dia



3). Anda rasa anda comel?
InsyaAllah..




4). Single or taken?
Taken


5). Blog yang anda suka?

Blog korang..



6). adakah bilik anda kemas setiap hari?
Kemas Kot..haha



7) Lagu terakhir yang anda dengar?
Wali Band - Harga Diriku


8). Last text message?
Si Dia




9). Last phone call?
Ucu Tipah




10). Hari terakhir anda menangis?
X ingat..da lame xnangis rasenye..




11). List lima color favorite anda?
Green, Purple




12). Orang terakhir anda ber-YM?
Boloq dan Mus




13). Game paling anda suka?
Plants And Zombies..syiokkk 




14). Adakah anda peminat MCR?
x



15). Apa perasaan anda jawab tag ni?
Sukee...




16). Anda rasa tag ini best?
Wakakaka..




Tag lagi 10 orang

Macam bese, amik la..sape2 nk amik..free je..

Tuesday, May 18, 2010

:: Jauhkanlah Dari Sifat iItu ::

Sungguh bahagia diri di rumah sewa baru ku,,
bersama-sama teman seperjuangan..
ditemani kakak2 senior..
wahh..
memang hati ini sangat senang dengan mereka..
tapi..!!!!!
ya Allah..
aq xnak sifat itu menghasut diriku membenci!
xsuke..!!

Sunday, May 16, 2010

:: Selamat Hari Guru ::

Dikesempatan ini Saya AZLINNORAZIA BINTI AHMAD ingin mengucapkan Selamat Hari Guru kepada semua cikgu2 saya yang banyak memberi tunjuk ajar selama ini..

=> TABIKA KEMAS SEPINANG
=> SK SEPINANG
=> SMK BULOH KASAP
=> JURULATIH KEM PLKN SUMMERSET RESORT
=> UNIVERSITI TUN HUSSIEN ONN MALAYSIA (UTHM)

TERIMA KASIH CIKGU!

:: Tag by Cokie_Cokie ::

salam..
suda lama tidak membuka blog ini..
ape2 pn bersihkan abuk2 yang ade..
vroooooooommmmmmmmmmmmmm!!!!!
settle!
hahak..

bukak2 belog je trus dapat tag..
dari insan cumill bernama Cokie_Cokie..
thanks dear..


it's harder than it looks
copy to your own notes
erase my answer
enter yours and tag twenty (20) people
use the first letter of your name to answer each of the following questions..
they have to be real
nothing made up
if the person before you had the same first initial, you must use different answer
you cannot use any words twice
and
you can't use ur name for the boy / girl name question.


so, time untuk menjawab..
i loike!



kebiasaan anda dipanggil :

alin, cik alin, alinto

i wanna choose :

alin

so, my initial is :

A
jom jawab soalan2 nye lak :


What is you name : alin
A 4 letter word : anak
A boy's name : ahmad (abah) ♥
A girls name : azlinnorazia (anak)
An occupation : army
A colour : a...a...ahahaha
Something u wear : a shirt
A food : ayam
Something found in the bathroom : alin punye berus gigi
A place : alin's private room
A reason for being late : ala, xde rezeki nak datang awal..
Something u shout : arghhhhhhhhh!
Movie title : alice in wonderland!
Drinks : apple juice!
A band : alin band..hak3
An animal : ape!
A street name : ampas

aq nak tag korang sume yang bace benda ni..rajinkanla bersenam tangan ye kawan2..hehe..

Saturday, May 8, 2010

:: Award Ke-2 ::

Thanks to Mr. EddyBoyz86 sebab bagi award yang sgt kreatif dan bermakna buat Cik Alin ye..



Ini adelah penerangan2 tentang logo award yg gerak2 nih :

PENCIL yang besar
Menunjukkan kesenian yang begitu peka terhadap blog anda dan mencerminkan sesuatu nilai penghasilan.

FILEM bergerak tanpa henti
Menunjukkan AWARD ini di FOWARD kepada bloggerist yang betul-betul layak menerima.

LOGO bulat berkelip-kelip
jika di perhatikan betul-betul, ia adalah manusia yang berkepalakan monitor komputer. ini membawa maksud anda adalah seorang yang begitu bijak menguasai dunia alam maya ke globalisasi.

Terima kasih banyak2 la ye..Cik Alin ni xde la kretif mane pn. xsangke dihargai begini..kui3..

Dengan ini saya :

-akan sentiase menunjukkan serta mengekalkan kesenian dalam menghasilkan sesebuah entry.

-xdela nak jadi manusia berkepala monitor komputer pn..tp akan sentiase belajar dari blogger2 yang lebih otai dalam dunia blogging nih..sila berikan tunjuk ajar anda ye kawan2..saya budak masih belajar..huhu

Kepada penerima award ni, tunggu ye..selepas ini giliran anda..

:: Haha..i Got It!!! ::

Semalam, aq keluar dengan teman2 lama..suda lame kite tidak bersua ye kawan2 walau jarak rumah kita hanye sejengkal..ini adalah angkara masa yang selalu membataskan segalanya..ngeh3..mule2 pegi sekolah sebab mmg tujuan utama nak amik sijil spm. then jumpe ckgu2 yg ade..yelah kang xjumpe kate sombong pulak anak murid dia ni..haha..whatever..lpas amik sijil, lepak2 kjap pegi minum..perghh, kantin skola lame aq da upgrade kot..harga pn da standard u je..hahahaha..u aq lagi murah kot makanan dia..kih3..xpe2, xkesa pun sume tu..lpas mkn + ngumpat2..aishhh,, ape tu??xbaik taw..hahak!..then, aq, pa'an n nadia pegi kebando untuk bershoping..yeaahhh..i loike!!!tp window shoping je kot..mane ade fulus maa...







destinasi pertama pergi ke kedai abg nadia dekat bustand segamat..ceh3, aq nk promote kedai dia ni..mari2 semua, jemput datang, jemput beli, jemput la sedare2 dtg ke kedai nadia yang ade kt bustand segamat tuh..name kedai dia 'Asmah Beauty Collection'..jual baju2, kain2 pasang, selendang, tudung, kerongsang and pin tudung yg latest2..and yg specialnye kedai tu kain2 dia sume dtg dari indonesia..jauh tuh..


oke, cite sal kt bustand tu, aq ni jalan, punye jalan, punye jalan..tbe2 kat sebelah kedai nadia tu ade kedai jual CROCS!! OMG!! i fall in luv with it..tangan n kaki ni da gatal belek2 kasut crocband tu..ape lagi..dtg la suare2 sumbang yg menghasut..beli la alin, beli la..cumil tu!..hahha..xnk duit xde,lain kali ok..ala, beli la,,beli je lpas ni da xde..cantik tu..alamak, hati da merenyam je ni..aq ape lagi..amik  kasut saiz 6 terus beli..haha..akhirnye!!! I got it! 1 crocband in my hand..haha..terus pakai..tah pape..

kami kawan baik! sume nak same!
see, aq da beli ape yg aq nak selama ni..haha..mmg tah pape setakat crocband tu..xheran..tp aq pe de hal..ske hati r, aq punye kaki..ske kaki r..ehehehe..then, lpas beli crocs tu trus kuar pi banda bawah..segamat ade banda atas n banda bawah oke..i prefer kt bawah sebab byk choice..hmm, singgah Bandar Utama, nadia beli mcm2..aq dgn paan tgk je..huhu..lpastu saat yg ku nanti2 kan, nadia nak blanje mkn..wah!!! i loike!! ape lagi..destinasi pilihan, OLD TASTE je..layannn..menu utama dalam kpale otak 'Chicken Chop'!
Rite, order pliss!


yummy2..delicious..nak2 kalau orang blanje..agagaggaga (ktawa poppye)..thanks nadia..jasamu dikenang..perut alin sangat kenyang..weeee...then, truskan pjalanan pegi kedai survenir lak..nadia ni mmg pantang tgk teddy bear,,ade je yg dia nk beli..mcm bese, alin dgn paan tgk je..hihi..last destination, pegi kedai gambar untuk cuci gamba la..sambil2 amik gamba..haha..

okayh, let called it a day! nice trip! luv u all..nnti kite jalan2 lagi ye kawan2..daa..cau cin cau..

Friday, May 7, 2010

:: D.E.J.A Documentary ::

Hehe.. Ni la hasil dokumentari Cik Alin dan rakan2 seperjuangan yang tertangguh untuk dipublish kan.. Maaflah kalau hasil tidak memuaskan. Tapi inilah hasil percubaan kami buat julung2 kali pertama dalam hidup..agak kekok disitu..haha. Ini assingment yang berkonsepkan dokumentari untuk subjek Technical Communication II. Thanks to Madam Nurizah yang sporting dalam mengajar kami pelajar DDM 1, Fakulti Kejuruteraan Mekanikal Dan Pembuatan, UTHM, Johor! Thanks so much!!

Selamat Menonton!


video

Sebarang komen dialu-alukan.

Wednesday, May 5, 2010

::Wasiat ::

Uit, terkene tag la..

Sapekah gerangan yang mengtag Cik Alin ni??

ouhh,,

Cik Cokie2 rupenyer..

Wasiat??

Apekah??

ouhh,,

lembu kelihatan disitu...

nak selesaikan tag ini, kenela jawab soalan2 final exam nih..

huhu!

Pertama

korg kena cakap tengs lo sama org yg kasi korg lembu tomey ni.

Tengs atau lebih ayu kalau cakap terima kasih Cokie_Cokie
sebab membagi Cik Alin lemboo cumill ini..Mooooooo!

Kedua

bagi balik wasiat ni kat tujuh blogger laen yg aktif bersukan ??(hahak, bersukan ke korang?? sukan jari kot..)


Ala, kalau nak bagi semua follower Cik Alin yg xseberapa tu ley x..
Nah..amik lah korang wasiat ini..
Kita jage lembu ni same2 k!

Ketiga

cakap kat org korg tag ni yg dorg dapat wasiat ni dari org kaya kg sepening lalat..

Wei3, korang2 yang dapat wasiat ni. Kalau korang nak tau, wasiat ni datang dari orang kaya kampung sepening lalat..haha

Keempat

aper yg korg suker buat sambil tengok tv??

Makan, minum, sms, borak, komen2, ketawa kalau cite kelakor, nangis kalau citer sedih n marah kalau cite xbes!

Kelima
makanan pelik korg penah mkn??

Xde la pelik mane pn. sebab nk diet n kurus kn, aq penah minum air jintan manis..huhu..xmanis pn!!

Keenam
kawan korg kt fesbook ade bapew??

Baru 287 kot..sikit kn??Kalau xcaye tekan kt sini.

Ketujuh

macam mana korg jumpa makwe/pakwe korg..

Haha, cakap nk jumpe, tggu depan uma. Kalau muncul depan mate, maknenye jumpe la tu..kikiki.

ok, da selesai jawab soalan final exam nih!

Fuhhhhhhh! berpeluh!



Tuesday, May 4, 2010

:: Mari Kita Membuntangkan Mata ::

Kenapa perlu buat begini?

Saje, suke2!

Buang tebiat ke?

Mungkin!

Cube cakap betol2!

Betol2!

Ish! Serius la.

Serius la ni.

Kau kene ape?

Aq kene ke?

Cait!

Cuit!

Aq tau!

Pe kau tau?

Aq tau la..

Yela, pe kau tau?!!

Kau da ngantuk sebenarnye kan!

Mane ade!

Ala, xyah nak tipu la..

Tipu pe??

Kau da ngantuk, sebab tu kau membuntangkan mata kau tu! Aq tau da perangai kau.

Pe ko merepek ni?

Dah la kau! Pegi tido mongoks!

Kau la pegi tido mongoks!

Eh kau ni, aq cakap baik2.

Ade aq cakap kau cakap jahat2 ke??

Kau nak tido ke x ni?

Suke hati aq la. Kau sibok apsal.

Suke hati aq la nk sibok ke x. Yang kau tu sedar x kau cakap dengan sape?

Aq tengah cakap dengan kau la.

Kau tu sape??

Kau tu aq la..

Dah tu? Xreti2 nak tido ke?

Aduhh...bisin betol!! yela2!

(ini adalah perbualan aq dengan diriku sendiri)




abaikan



Monday, May 3, 2010

:: Senyuman Paling Menawan::

Wuhuu..
Cik Alin kene tag oleh kakak untuk join contest Senyuman Paling Menawan anjuran Cik ChentaZetty. First time jugak ni sebenarnye join contest ni. Tapi mane datangnye pengalaman kalau xpenah mencube kan.


Ni poster contest. Ni la owner contest ni..fuhh..dia senyum mmg "care" la..

Syarat-syarat nak join contest ni adalah seperti berikut :

1:contest nie terbuka tuk semua peringkat umur.
2:1 gambar je( GAMBAR ANDA)...sape masukkan lebih2 otomatik akan di rejek oleh ai...*hahhahahha gelak jaat*
3:gambar mestilah senyum yang memang ikhlas.....senyum lebar 2 da max... =)
4:gambar BERSEORANGAN..... (kalau atok nenek nk join tgu next contest k)
5:mestilah menjadi follower miss chentazetty
6:sediakan entri khas contest ini dalam blog u all n link kan kepada ai...
7:senangkan????? jgn lupe tag kan kawan2 anda minimum 4org... (kalau follower anda xramai boleh di maapkan..) make sure org anda tag 2 tau bahawa dia telah di tag kalau xnk kena saman.. (jgn woo skng semua stok saman2 je)
xpayah u alls nak peningkan kepala....syarat2 senang je.... tunggu ape lagi... tarikh penyertaan tutup pada...jeng jeng jeng..... 20 mei 2010..

pastu explain...nape anda suke senyum.... senang je kan????

*Hope ade chance nk grab hadiah tuhh! haha..(nk gelak jaat macam cik zetty jugak)..hahak2

OK! Ni la gambar Cik Alin yang tersenyum ala-ala kambing gitu..haha..tbe2 kambing pulak. What de hal??


Kenapa saya suke senyum??

Hah! Semestinye kerana senyuman itu satu sedekah dan sangat menawan di mata sang pelihat. Kalau xsenyum nanti muke Cik Alin nampak garang..wakaka. Garang ker?? Ye kot..hehe. Act, senyum ni salah satu cara berkomunikasi yang baik. Mesti ramai yang setuju kan?! Kalau xsenyum nampak macam ade banyak masalah. Nanti ade je suare2 sumbang yang cakap "kenapa muke dia cmtu? Xnk senyum langsung! Menyampah!"..haa! tengok tu kan da ade yang cakap menyampah..xsuke la cmtu k. Senyum la selagi mampu. Ikhlas ke x tu hanye Tuhan yang tahu..tapi Cik Alin mmg suke senyum pn..weee...senyumlah, senyumlah..ahhai cek mek molek! ngeh3!

Dan syarat yg terakhir..
Kepada Mereka-mereka yang sentiase tersenyum :


*hope ramai yang join contest ni bagi menambahkan kenalan dan sekaligus dapat menambahkan senyuman-senyuman manusia yang ade di dalam dunia ni. :) Betol tak Cik Zetty??

Sekian, senyum jangan tak senyum!