Monday, June 28, 2010

: Futsal :

Sebelom tido nak bagitau yang aq sedang kesakitan yang amat dibahagian peha..
Semua ni gara2 main futsal lah..haha..
Padan muka!!!
Eleh, pe de hal derr?? Aq suka!
Ini menunjukkan yang aq sangat bersungguh2 ketika bermain..hahaha..
Credit utk diri sendiri walaupun nset sendri xde credit..ngarut!
Futsal ni aq wat konon2 nak jumpe mmbe2 sekolah dulu..saje wat event kat FB...
sambutan agak meriah...kot...hehe..
Xpe2, yang penting aq sendiri merasakan kepuasannye!
nak tau kenape??
sebab aq tgk  'STAR' yang join futsal ni injured lebey2 lak...kiteorang ni xde pape la sgt..
kesian mereka..padahal main dengan perempuan, biase2 suda r..huhu..
tgk da bengkak kaki la, injured kat siku, perut, bahu...n semestinye kat pinggang..
da mcm OKU pn ade...lantak kamulah!

Layan...

 jom mulekan!!!



 yeah...gol dlm tangan!! haha..
 Cik Mus senyum walaupun keletihan main kejar2 bola..hehe
 hehe..saya suke!

Lepas penat kejar bola, kami berMC'D pulak...sedapnyerrr air sejukkkkk!!!






Syiokk jumpe kawan2 semua..alhamdulillah ape yang dirancang menjadi kenyataan dan berjalan lancar. Pada mereka2 yang xdapat join, lain kali kite wat sukan lain pulak ye...
Tu saje penceritaan Cik Alin untuk malam ini..hehe..

Terima kasih banyak untuk mereka yang hadir..
Cik Mus, Zalyqha, Izaine, Apip, Fikri, Azwan, Nuar, Fazely, Alan, Hery, Ani, Qila, Muadz, Akmal.

p/s : main futsal xsakit pn kalau korang stretching dulu...kalau main terjah je bola tu tanggunglah akibatnye sendiri..huhu..

Sunday, June 20, 2010

:: Selamat Hari Abah ::

Kepada : En. Ahmad Bin Duani

Ucapan : Selamat Hari Bapa

Daripada : Anakandamu

Sekian,

Terima Kasih!

Wednesday, June 16, 2010

:: Cuti SEM activated!!!!! ::

yeahh..
bengkel suda abis...
projek last berjaya disiapkan dengan mudah..
alhamdulillah..
dapat balik awal ckit dr jadual yang ditetapkan..
next sem start 12 Julai..
ape lagi????
gunekan cuti yang ade dengan sebaiknye!

:: Perhatian..kasut futsal untuk dijual!!! ::

Abg aq nak jual kasut futsal..
Dia beli tapi nak jual lak..
Sebabnye aq xbpe pasti..
Katenye tbe2 xnak..
Ni la gambar kasutnye..


Jenama : ADIDAS
Harga asal : RM 300
Harga jual : RM150 (sebab da kira 2nd kaki hand la kan)
Harga masih boleh dirunding..
Sape2 yang berminat sila bagitahu ye..
Saiz : 7 1/2

Tuesday, June 15, 2010

:: my sis word ::

 "being far with family doesnt mean u away from our concern...take care...try to find the best moment while u exploring age of teenagers..dont too 'socialise'..remember Allah all the time.. still remember the day we sent u there...hopefully one day we'll come again and bring u back with the scroll in ur hand..."

Sunday, June 13, 2010

::Snooker beb..!::


Ehem-ehem! Ape ni?? Cik Alin pergi main snooker ke? Biar betul..haha..mmg betul pun. First of all, jangan la fikir yang bukan2 ye kawan2. Sebenarnye malam tu aq kuar dengan mmbe2 kelas. Kiteorang keluar sebab nak pergi beli barang dapor je. Tapi malam tu tbe2 sorang mmbe aq ni teringin nak tengok wayang. Midnight la konon..kiteorang on je. Bile dah sampai cinema, mula la cadang nak tengok cerita tu la, ni la.. last2, sume decide nak tengok cerita Karate Kid..tp wayang start kul 12..jam pulak tunjuk kul 10.30..aduhai..takkan nak menapak pulak kat depan cinema tu kan. Yang lain ade yang lapar, so kiteorang lepak makan kat KFC jap..kul 11 KFC nak ttup dah. Lpastu xtau arah mana hendak dituju. Tempat banyak da tutup. Yang bukak mase tu bowling, karoke, snooker. Bowling ramai giler orang. Mmbe aq xnak. Mereka ajak berkaroke, oh kedai nak tutup ye dik..harap maaf. Last2, dak lelaki lepak kat snooker. Yang kiteorang perempuan bertiga je..xtau nak watpe. Mula2 mata tengok2 je doang main, lepastu tangan da gatal nak cuba2 main lak. Ahhai, apa lagi..”wei, nak main jugak. Pinjam kayu jap.”..haha..kalau dah xreti tu usahlah mencuba ye..tapi kan, walaupun aq dapat pukul beberapa kali je, tapi ada jugak yang masuk lubang tu..haha.sangat kelakar bila dipikirkan. Ape yang penting, aq xkan jadikan port snooker tu tempat lepak aq ye. Aq tau ramai orang yang akan memandang negative nak2 kalau perempuan bertudung yang main kan. Ehm,, kita ade otak kita pikir sendiri la. Dapat merasa main sekejap pun jadila. Kalau nak main puas2, ade game kat dalam nset tu kan..main la. Xpun, download la game masuk dalam komp..huhuhu..

:: Short Sem @ Sem 3 @ Bengkel ::

Selalu orang akan kaitkan short sem dengan “repeat paper”..tp sebenarnya short sem aq ni bukan untuk repeat paper k..hanya mengikut schedule je beb..kiteorang ada bengkel selama 2 bulan..agak syok jugak bengkel ni walaupun kami terpaksa mengorbankan cuti sem yang panjang itu.huhu. Tapi yela, bengkel budak2 mekanikal ni agak tough beb. Ingat senang ke nak buat kerja2 yang selalu kita tengok orang lelaki buat. Contohnya, cara guna CNC (Computer Numerical Control)  & LATHE machine, EDM Wire Cut & Die Sinking, PLC (Programmable Logic Controller),Robotic,  welding, gegas,emm banyak lagi la..ohh..sungguh mengagumkan  kalau semua skill ni aq dapat buat dengan jayanya..tapi apakan daya. Setiap skill ni kiteorang belajar dalam masa 2 hari je..fuhh, orang lain kena belajar sekurang-kurangnya 2 minggu baru boleh siapkan satu projek, tapi kiteorang amik masa 1 @ 2 hari je untuk siapkan satu projek yang diberi. Haha..agak-agak korang camna la ye projek yang kiteorang buat tu? Huuhu..asalkan siap dan cukup syarat hantar jela kat lecturer..tapi semestinye setiap projek tu kene buat report jugak. Almaklumla bengkel..mesti kena buat laporan ye kawan2..hehe.Bengkel last 17 aribulan 6 ni..yeahhh! lepastu cuti..walaupn cuti hanye 2 minggu, ku rasakan sangat bermakna sekalai cuti ini...agagaga...