Saturday, October 30, 2010

:: sampai hati korang ! ::

"hmm..
ape yang diimpikan sejak awal sem punah begitu saja !
gara2 mereka yang aq xkenal sumenye jadi berantakan !
marah ni !!!!!!!"

"tapi apekan daya..
aq xmampu menunjukkan kemarahan dihadapan mereka..
hanya hati yang rasa terhentak !
ok terima kasih kawan."

tu la luahan hati
keluh kesah sejak semalam
sebab xdapat main catur bistari dekat UPM
peringkat kebangsaan IPT tu beb!
ish!

Cik Alin dapat call,

caller : alin, akak nak bagitau yang group alin 4 ade orang yang tarik diri.

Cik Alin : ha ??!! kenapa ?

caller : hmm, ntah la. last minute doang gitau. lagipun doang kan junior. mst doang rase takot nak main.

Cik Alin : macam tu pulak ?

caller : ye. so, sekarang ni mcamne? alin nak tarik diri atau cmne ? kalau alin xnak main akak pulang kan duit.

Cik Alin : emm, alin kene bincang dgn team mmbe yang lain.

caller : ok. tapi kalau alin xnak main alin bole ikot. jadi pembantu akak nnt. nnt alin bole tgk suasana game kat sane.

Cik Alin : ohh, xpe. biar alin bincang dulu ye kak.

caller : ok.

habis bincang dengan mmbe lain, doang sume frust and terus xnak main. so, keputusannya memang kiteorang xakan main untuk game kali ni.

then, Cik Alin type kat kakak tu ckp xjadi la main. dia pujuk suruh ikot jugak. sorry !
my answer still the same. xperlu pujuk2.

Cik Alin decide terus nak balik segamat..
jaja setuju je..


sebelom balik akak tu msj lagi..
"alin, puan tu suruh alin ikot la. jadi peserta tambahan. alin nak join x ni ?"

"ouhh, xpe la kak. alin dah nak balik segamat pn ni "

"tu la, akak da gtau yang alin nak balik kampung, tapi puan tu suruh tanye jugak"

"xpela, sory kat puan tu sebab xdapat nak memenuhi permintaan beliau"

"ok, xpe..sori jugak ye dik"

"hehe, do the best ye kak kat sane!"

"orait, doakan kami"

dalam hati ni memang mengharapkan UTHM menjadi juara.
aminn..


kepada adik2 yang tarik diri tu, kenapa la korang xtarik diri mase kat game sane je? 
baru gempak beb!
akak frust ni dik!
dr awal sem mmg aim nak lawan kat sane
bukan senang nak dapat peluang cmni!
 tapi korang....hmmmm!
terima kasih banyak2!
sayang korang lebih r!

Saturday, October 23, 2010

:: susah la nak faham dengan kau ! ::

ni sesi luah perasaan kat belog kesayangan !
aq tension la..
of coz sbb study..
bukan da fedup dgn study ni..
tapi fedup bila nak paham kan ape yang aq tgh study tu..
aq xtau la sape yang bole terangkan kat aq sampai aq ley paham tahap dewa !
arghhh..

Sunday, October 17, 2010

:: Ouhh, Mata! ::

2 , 3 hari ni kalau bangun pagi je mesti mata naik bengkak.
Hai, apela nasib..
Sakit kot..


"alin nangis ea malam td?"

"eh, mane ade!"


"alin, maybe ade lipas kencing kat mata alin tu..HAHAHA"

"ey, mengarutla."

"ha, mata kau mesti nak jadi macam abang kau kan!"

"haha, xkan la umur da 19 baru nak jadi cmtu!"
(mentang2 la keturunan aq memang ade yang sepet sebelah)

semoga cepat baik ye mate ku sayang!
xsanggup rasenye nak ke kelas dgn penampilan begini,,
ahak!


Wednesday, October 13, 2010

:: Yeahh, Dapat hadiah!::

Walaupun 7 Oktober telah berlalu, Cik Alin xsangke ade seorang lagi sahabat baik Cik Alin bagi hadiah sempena ulangtahun ku.


Cite dia macam ni, 
mula2 Cik Alin dengan budak2 rumah nak keluar pergi jalan2 dekat Pesta Konvo dalam U..
UTHM baru sahaja selesai mengadakan pesta Konvokesyen Yang ke-10.
Jaja ajak Teha sekali pegi sane tapi Teha duduk rumah sewa lain. So, kiteorang pegi la jemput dia kat umah dia. Pastu Cik Alin nampak teha bawak beg warna purple. Dalam hati pn berkata "comelnye beg dia"..
Teha masuk je dalam kereta dia terus campak beg tu kat Cik Alin. Cik Alin terus cakap, Teha, nak beg ni. Dia senyap je. 

Teha, kenapa ade kotak kasut dalam ni? Teha nak pegi tukar kasut ke?? (huhu..ingatkan teha beli kasut dekat pesta konvo pastu nak tukar saiz).

x la. Itu untuk Alin la. 

HAA?? Yeke? 
Cik Alin xcaye pn.

Lepas da sampai kat dalam U kiteorang pn jalan2 dekat pesta konvo tu. Macam2 kedai ade, tapi Cik Alin hanya berminat untuk membeli kipas tangan berwarna purple sahaja. Almaklumla panas kot...basah! HAHA. Singgah kedai jual pistol yang kuarkan belon buih sabun tu, malu nak beli, tapi xmalu untuk amik gambo..hehe. 

Bang, tolong tiupkan belon, kiteorang nak amik gambo ni..huhu..
brader tu layan jek.

Habis main belon buih sabun, jumpe black, lalok dengan adly. Doang ade dekat tempat moto2 beso tu. Cik Alin pn join la..hehe.
Lepastu lepak2 dekat Dataran Siswazah, Amik gambo dekat kapal terbang. Lepastu, lepak nyanyi2 (wat konsert sendiri)..dah penat balik la. 
Teha cakap, 

Alin, dalam beg tu untuk Alin. 

HAAA?? 

Iye, untuk Alin. 

Teha beli kasut untuk Alin?

YE! 

HAA?? Ohh, sungguh xku percaya..

Kaki Alin saiz * kan?

HAA??
Bukan la..

Abistu??

Saiz *

HAA?? (Teha pulak yang HAA??)..HAHA

Iye..

Teha terus xsedap ati. Sebab dia tersalah saiz kasut untuk Cik Alin. Cik Alin gelak je sebab ingat dia main2. Muka dia berubah. 

Alin, esok teha pergi tukar kasut tu dulu ye. 

La, nyusahkan Teha je camni. Teha pakai jela. Xpun bagi Jaja.

Teha nak tukar jugak.

Em, ok. Btw, thanks sebab xsengaja menyusahkan Teha lak.

Xpe.
Keesokannya Teha pn tukar la kasut dengan saiz yang betul mengikut piawai..huhu. 


Thanks Teha, Alin sayang Teha sangat2. Xsangke Teha sudi bagi Alin hadiah cmni. Alin terharu. Tapi satu je Alin nak pesan, kan susah kalau beli kasut, kita xtau saiz kaki orang tu. Belikan nfon kat senang! HAHA..


Saturday, October 9, 2010

:: Segalanya mudah dengan Opera Mini ::

Got it!!
Ha..nak tau x?
Cik Alin baru dapat install opera mini dalam nset.
Da lame software ni ade dalam nset tapi bila nak install je ade problem dengan network access pulak.
Try..try...try!!
Finally got the solution!
Yeah..td tengah bw jumpe entry pasal opera mini ni.
Thanks to Cik Ira Mohd coz sudi sharing this info.

Anda semua tahu ke ape tu Opera Mini??
Kalau xtau, jom kita cari tahu..

Opera mini tu ialah browser untuk mobile phone.
Korang boleh on9 gune fon dengan mudah.
So, dimana-mana sahaja anda boleh mengon9 kan diri anda (itupun kalau line ok)..huhu


First skali, korang kene download software opera mini ni and then bluetooth la dekat nset korang..
Juz clik dekat www.opera.com/mobile.
Download software yang sesuai dengan fon korang.
(taip la medel nset kat situ)


Perhatian : Cik Alin hanya lebih arif tentang Hotlink sahaja k. Hehehe..
So, bagi pengguna-pengguna Hotlink di luar sane, sila check internet setting di dalam nset anda dengan mengikut 6 langkah mudah ini :
First : dail *100# 
Second :Tekan no 7 (internet dan tetapan)
Third : Tekan no 3 (prepaid broadband)
Fourth : Tekan no 4 (service switching)
Fifth : Tekan no 2 (switch to prepaid broadband)
if No 1 (switch to hotlink) - tuka setting ke mms
Sixth : Tekan no 1 (proceed)
Finish!

Yang step Fifth tu, if korang tekan no 2 means that, kalau korang nak online, mms korg tak aktif..
then kalo nk mms tuka laa no 1 blik. tp jgn online sbb nanti kne charge..
jadi... mari lahh ramai2 online di hujung jari saja..

Thursday, October 7, 2010

:: Alhamdulillah..19 ::

7 OKTOBER 2010

 

Terlebih dahulu Cik Alin nak ucapkan SYUKUR kepada Allah yang masih memberi keizinan kepada diri ini untuk menjejaki umur 19 tahun..(saya masih muda lagi sebab saya masih belasan tahun..hehe)

Cik Alin nak buat interview dengan diri sendiri la..

Reporter : Selamat Hari Lahir Cik Alin!

Cik Alin : Terima Kasih!

Reporter : Ade rase ape2 x sebelom masuk umur 19 ni?

Cik Alin : Em, biase je.

Reporter : Apa perasaan anda bila detik 12 malam tu dah nk tiba?

Cik Alin : Em, sebenarnya saya dh detect kepala rasa macam nak tingtong jek.. Tapi disebabkan malam tu ade kelas Safety Engineering, saya gagahkan diri jugak untuk pergi.

Reporter : Wah, sempat lagi detect ek?

Cik Alin : Ahha..kidding..!

Reporter : Apa aktiviti anda sepanjang menunggu detik 12 itu tiba??

Cik Alin : Lepas kelas, kawan saya DAYANG beria memaksa saya untuk pegi minum2 dekat kedai. Saya xnak pn sebenarnye. Tapi akhirnya mengalah dengan pujukan dia. Hmmm, jom3!

Reporter : Oh, malam tu pergi minum2 la ye? Dengan sape je?

Cik Alin : Dengan rakan2 sekelas...ramai jugak la..

Reporter : Mesti seronok kan?

Cik Alin :  For sure! Saya memang sangat gembira kalau keluar dengan mereka.

Reporter : Hoho..Good to hear that!

Cik Alin : Thanks.

Reporter : Lepas minum2 pegi mane pulak?

Cik Alin : Oh, xkemana. Kami terus pulang ke rumah.

Reporter :Pukul berapa ye mase tu?

Cik Alin : Emm, 11.30 malam kalau xsilap.

Reporter : Awalnye balik..?

Cik Alin : Awal ke?

Reporter : Hehe..dah nak dekat pukul 12 tu kan..

Cik Alin : Huhu..yup! And u know what happen??

Reporter : Then what happen??

Cik Alin : Someone called me, waiting infront of my house and then give me a sweet present!

Reporter : Wow..who's that?

Cik Alin : My friend la..hehe

Reporter : haha..Ok..

Cik Alin : Don't ask me what kind of present inside that fancy paper bag k!

Reporter : Ops! Baru nak tanye kot..

Cik Alin : hehe..u late!

Reporter :Ok, then??

Cik Alin : At 12.00 a.m, my housemate sing a luvly song for me.. Thanks DAYANG & JAJA.. Tibe2 kan jiran sebelah rumah tepuk tangan..hahah..sO funny..

Reporter : Really??

Cik Alin : Yup..nampak sangat suara kami2 di dalam rumah tu dapat merentasi dinding2 mereka2 yang berada disebelah kan..HAHA.

Reporter : Haha..anyway, Selamat Menyambut Ulangtahun Kelahiran yang ke 19 Cik Alin!!

Cik Alin : Thanks again.

Reporter : Ade nak buat ucapan untuk rakan2 yang lain x?
Cik Alin : OHH!! Ade2.. Disini saya ingin mengucapkan bebanyak terima kasih kepada kawan2 yang sudi wish dekat saya malam td. Semoga Allah memberkati kita semua dalam apa jua kita lakukan..InsyaAllah...Amin..


Wednesday, October 6, 2010

:: Ape nak buat ni?? ::


6 Oktober 2010

Apa yang aq nak buat ni??

Ade orang suruh update blog..

Haha..no idea rite now..

Tapi, demi memenuhi permintaan beliau, ok update suda..

Amacam, puas ati x??

Entry yang banyak manfaat ni..ahahaha....

-The End-

Sunday, October 3, 2010

:: Program Anak Angkat Dan Perkahwinan Silang Budaya Bersama PERKIM ::

25 September 2010

Aritu Cik Alin ade join program anak angkat dekat Kampung Seri Menanti, Seri Medan, Batu Pahat. Program ini juga sempena pelancaran Kelab PERKIM UTHM dimana UTHM merupakan universiti yang ke-20 menyertai kelab dibawah PERKIM (Pertubuhan Kebajikan Islam Malaysia).
Ha mesti ramai yang tahu bahawa kampung ni merupakan tempat kelahiran arwah Datok Sosilawati. Cik Alin sempat juga bertemu dengan adik beliau, Puan Rohani Lawiya..boleh dikatakan sepanjang kampung tersebut merpakan saudara mereka sahaja.

1. Sampai je kat sane kami berkumpul di surau dan menerima sedikit taklimat. Kemudian pembahagian anak angkat dimulakan. X sangke pulak Cik Alin dapat family angkat yang same dengan housemate Cik Alin, Jaja..huhu..i loike!



2. Kami pulang ke rumah keluarga angkat masing2..the best part is, kuar je surau terus ade kereta amik. WAHH!! da macam bos pulak ade drebar amek yek.,haha

3. Kat rumah mcm besa ayat ni kuar "buat la macam rumah sendiri ye"..
hehe..ape lagi..mmg Cik Alin ngadap je kuih raye kat ruang tamu tu. Bole dikatakan sume Cik Alin makan. Raya mood still ade lagi kan..lalalala...bes!


4. Malam ade program khatam quran bersama pengantin dan orang kampung.

5. Keesokan pagi majlis perkahwinan pn bermula.




 mereka bertiga ni cucu mak angkat Cik Alin..sepanjang majlis asik bersama kami sahaja..korang memang comel!


Jom makan..lapar dah ni..(sementara orang lain beratur amik nasi, baik aq amek lauk dulu..haha)

6. Lepas makan kene kemas2 pulak..perjanjian tuh! HAHA

7. Selesai berkemas, majlis perpisahan bersama keluarga angkat pulak.


 Bersama keluarga angkat

 sedeynye nak tinggalkan tempat ni..sob~sob~sob!

8. Family angkat bagi bekalan untuk dibawa pulang..macam2 mereka bagi..air botol je dah 5 jenis. Makanan lagi..huh! Berat! HAHA..Tapi duit raya pn dapat jugak..pakage tu kan hari raya..hehe

9. Majlis bersurai..kami pulang menaiki bas UTHM menuju ke kampus.


Selamat Jalan Penduduk Kampung Seri Menanti..insyaAllah, ade rezeki dan panjang umur, Cik Alin dan kawan2 yang lain akan datang ke sana lagi. Terima Kasih yang x terhingga di atas layanan kalian semua. Sangat menyeronokkan. Kalau ada salah silap harap maafkan.