Wednesday, December 29, 2010

:: Happy Birthday Musfirah ! ::

Tepat Jam 0000 arini merupakan genaplah Cik Mus berumur 19 tahun !
What ?? Baru 19 tahun rupenye.
HAHAHAHA

Jangan tanya kenapa aku gelak..
Sebab kau sendiri boleh tahu ape sebabnye kan !

HAHAHA
(gelak lagi)

Btw, 
" SELAMAT MENYAMBUT ULANGTAHUN KELAHIRAN SAYANG !! "

Thanks for the entry..
Suke sangat2 !

Kau pun salah seorang insan kesayanganku..
Sayang sangat2 !

Semoga 2010 memyimpan banyak memori indah dalam hidup kau.
Dan semoga kemunculan 2011 yang bakal tiba ni akan mengubah kehidupan kau dari yang baik kepada yang lebih baik.

Jangan banyak2 emo k.
Kalau marah kat orang, jangan simpan2 lak.
Kalau xcukup makan, rembat je membe punye k !
Kalau xcukup duit, jangan mintak kat aku lak..hehe.
Kalau xpuas ati dengan orang, tido je..jangan layan sangat !
Kalau rindu seseorang, tengok gambo dia..lepastu nyanyi lagu yang berkaitan sampai mengantuk.
Kalau sakit, pegi jumpe dokter ye.
Kalau stress pegi jogging..
Kalau xde selera nak makan, simpan selera untuk esok..then esok makan banyak2 k !

Ape2 pn kau tetap sahabat terbaik untuk aku mus !
Simpan memori kita bersama..jangan padam sampai bile2..

Sayang kau !


Semoga kau panjang umur, murah rezeki, dapat tinggi lagi, dapat suami yang soleh, dapat jadi cikgu yang berjaya, anak yang berguna, kakak yang sanggup berkorban untuk adik2 demi kebaikan bersama, kawan yang sentiasa mendoakan kebaikan untuk kawan yang lain.

Hanya padaNYA kita berserah dan DIAlah yang maha berkuasa lagi maha agung.

=)

Wednesday, December 22, 2010

:: Tag Dari Aqilah Romi ::

Assalamualaikum.

Sudah lame Cik Alin xjawab tag..
Lame giler..
Okay2.
Lepas jawab final exam, kita jawab tag pulak ye..
Cik Alin di tag oleh Aqilah Romi !

1) Anda rase anda hot ?

xpun..jujur ni.

2) Update wallpaper yang anda guna sekarang .

3) Cerita about this picture .

Gambar Cik Alin masa balik dari Perak menuju ke Johor. Duduk dekat belakang sebab ada sorang lagi passenger nak duduk depan. Xpe, kasi chance sama dia..

4) Kali terakhir makan pizza .

Xingat..tapi masa tu dekat rumah sewa, hausemate bawak balik sikit bagi rasa.

5) Lagu terakhir anda dengar .

Couple, Whoa oh Sayang.

6) Apa yang anda buat selain selesaikan tag ni ?

Dengar lagu.

7) Selain nama sendiri, anda dipanggil dengan nama apa ?

Cik Alin, Azlin, Lin, Alin ..(semua berkaitan dengan nama sendiri)

8) Tag 5 lagi kawan.


9) Siapa orang no 1 dengan anda ?

Kawan blogger

10) Katakan sesuatu kepada orang no 5 .

Hai, dah lame xchatting ek..hehe

11) No 3 ada hubungan dengan sapa ?

Dengan family dia la.

12) Bagaimana pula dengan no 2 ?

Sama macam no 3.

13) Kata-kata cinta kepada orang no 4.

I Love My Driver ! HAHAHA

14) Berikan 4 fakta yang anda tahu tentang orang yang anda tag .

-Baligh
-Semua study dekat U
-Masih belum bekerja
-Anak manje !

That's All, 

TQ !

:: Entry Dalam Hati ::

Assalamualaikum

Esok petang nak balik Batu Pahat..
Ade jemputan menjadi urusetia untuk kejohanan silat MTUN (Malaysian Technical University Network).

Tapi asalnya aku xterbabit langsung untuk semua ni..
Hati semakin berkecamuk berada di kampung halaman..
Kenapa ??
Stress ??
Bingung ??
Mamai ??
Ntahlah
Kalau dah berkecamuk tu maksudnya dah macam2 perasaan bermain dalam lubuk hati ni !
Bila dapat seruan dari sana je terus semangat aku untuk pergi membuak2 !

Mak, abah..
Alin mintak maaf sebab cuti sem ni Alin tak selalu ada kat rumah.
Baru 2, 3 hari duduk rumah aku dah melencong kenegeri lain.
Kesian jugak dekat anak2 sedara yang mengeluh kalau aku cakap aku dah nak balik.

Banyak perbelanjaan dah aku keluarkan.
Kalau keluarkan dari akaun sendiri takpe jugak !
Ini mintak sponser pulak !

Aku baru balik dari Perak 5 hari yang lepas.
Ni aku nak pulang semula ke Batu Pahat.
5 hari je dekat rumah.

Nak cakap dengan mak yang aku ada urusan dekat sana pun payah.
Bila dah cakap mak pulak yang dah start ceramah !

Sebenarnya aku nak lari dari perasaan sakit hati ni. 
Al maklumla, buah hati kat sini je.
Bz memanjang, aku malas la.
Xde masa untuk aku dah.
Xpe, buatla keje tu.
Jangan hiraukan perasaan aku kalau kau xde masa untuk semua tu !
Mintak maaf kalau aku kasar !
Xtau nak luah kat sape dah.
Nak lari cari ketenangan !

Dimana ??
Batu Pahat ada taman ketenangan ke ??
Ouhhhh !
Kawan lagi penting kan !
Aku rindu mereka2 disana..

Nak belajar sampai lupa masalah !
Boleh tak ?

='(

Tuesday, December 21, 2010

:: Just Married ::

video

20 Disember 2010

Isnin

Selamat Pengantin Baru diucapkan kepada bekas housemate Cik Alin, merangkap ketua rumah sewa, merangkap cetti dalam umah, merangkap businesswoman yang berjaya insyaAllah, merangkap tukang bagi nasihat bila tengah lepak, merangkap kakak yang Cik Alin hormat and sayang sangat2..

Semoga masjid yang dibina berkekalan hingga ke akhir hayat..

Jadilah isteri yang solehah dan terbaik untuk suamimu, agamamu, dan dirimu..

Video ni simple je..

Tapi nak ucapkan banyak-banyak terima kasih kat Kak Hudai yang banyak berjasa kat kami adik2 dalam rumah sewa Al- Jannah tu..

Terasa sunyi pulak bila Kak Hudai dah jadi milik orang lain..

Semoga Ustaz Hilmi jage Kak Hudai baik2 ye..

Kami sayang dia..

Sayang sangat-sangat !!

BarakaAllahuLakuma !

Wednesday, December 15, 2010

:: Final Exam + Semangat Purple ! ::

Assalamualaikum,
Suda lama Cik Alin tidak menaip entry baru..
Mood tarak sampai ag..
Today at Manjung, Perak baru ade mood nak taip entry..

TAPI...
ni cite final exam yang baru abis 10 Dis yang lepas..
arini baru nak cite..hehe

Last paper, subjek kesukaan Cik Alin,
Kemahiran Penyeliaan..huhu..
Faveret ke ??
wakaka..

Masa paper Thermodynamic,
kami (Cik Alin, Dayang, Jaja) pakai baju kaler hijau..
sebab tu faveret subjek Jaja..huhu

Masa paper Sains Bahan,
kami pakai baju kaler pink..
sebab tu faveret kaler Dayang !

So, paper last Cik Alin punye turn la..
Mesti kaler Purple Okay !

See !

Hehe..i loike !

Sebelum exam
Cik Alin baru perasan ada benda alah ni..
ni kempen yang dibuat MPP..
"SAY NO TO CHEATING !"
Xmo tiru2 dalam exam k !
Anda boleh didakwa !

Kami tekad untuk tidak keluar awal mase paper last aritu.
Yela, da last2 ni da xtension nak pikir next paper ke ape kan.

Bila pengawas peperiksaan kate
"masa menjawab sudah tamat.."
kurasakan syukur sangat2 sebab akhirnya habis juga peperangan yang ku tempuh sepanjang 3 minggu tu !

Jom lihat wajah2 keriangan kami..

HAHA..macam nak tumbuk orang je !

Suke nye Dayang !

Si kembar lain parent ni pn gembira xterkata !

Suasana di F2.


Alhamdulillah, exam da abis !
Balik rumah sewa start la kemas2 buku yang ada kat atas meja tu..
And start la packing baju untuk pulang ke kampung tercinta !
rundu..rindu..rindu !

Semoga Allah memberkati usaha kami..
Kurniakan lah kami keputusan yang cemerlang.
Aminn ya rabb !

Wednesday, December 8, 2010

:: Overnight ::

Tentatif asal ialah :
bermain boling --> minum cool blog --> tengok wayang

Tetapi akibat wayang dengan boling tutup malam semalam,
kami putuskan untuk lepak makan dekat McD saje..
layan kan aje..

Sampai McD dalam kul 10 malam.

Cik Alin : McD, BIG MAC satu !!
McD : Siapp !!

Hahaha..macam lepak dekat 25 jam lak ek..
Wakaka



Dah2, padam buble tu !

Menu wajib Cik Alin mestila Mcflurry Oreo..
Kentang cicah aiskrim sedap kot..
Ramai dah buat ni..
Xtau la kalau2 ade yang baru tau and baru nak belajo..
Silakan2..

Ni jaja punye aikrim..hehe

Lepakking, ketawa sampai penat..
Ingat stay kejap je..
Tgk jam da pukul 1,
pukul 2,
pukul 3,
pukul 4,
ade bola..

Cik Alin : McD, kopi satu !!
McD : Siapp !


+

Cukup untuk secawan ke ?? haha

Kul 5,
bola xabis ag..
Dekat kul 6 gak r bola abis..
Then, berangkat pulang ke rumah sewa..

Haha..apedaa..
xpernah ku overnight begini..
Lepas subuh baru balik..

Mak, abah..mintak maaf ye..
Alin xsengaja..huhu