Wednesday, December 28, 2011

Saturday, December 24, 2011

Kesegaran datang kembali !

Assalamualaikum.

Alhamdulillah, aku sukakan kesegaran ini !
Maksudnye ?
Kesegaran tu seperti sesuatu yang baru. Yang belum orang lain sentuh dan rasa !
Sangat mendalam maksudnya.
Ya Allah, aku tahu setiap kesabaran ada hikmah dan ganjarannya.
Aku yakin !

#Mengharapkan kesegaran dalam perhubungan sesama manusia :)

Friday, December 23, 2011

Hmm

Assalamualaikum.
Alhamdulillah.
Dah start mid sem.
Tapi masih xhepy.
Kenapa ?
Ntah.

Waiting for someone that i don't know when he will come to see me.
Now dah 50-50.
:'(

Friday, November 25, 2011

Resah tapi kene happy jugak ='/

Assalamualaikum.
Camne ek ?
Perasaan tu muncul mase Cik Alin baru nak masuk sem last kat univ ni.
emm, ntahla.
Allah lebih mengetahui.

Ya Allah, lindungilah diri hambamu ini dalam setiap apa yang hamba lakukan.
Aminnnn ya rabb.

Wednesday, October 12, 2011

Salam Rindu :'(

Assalamualaikum

Penat rasanya menahan perasaan rindu ni kan..
Rindunye kat dia..
Rindu sangat sangat..

Kalau boleh xperlu nak dengar nama dia hari hari, tapi ade je yang mengingatkan..
Hati ni asyik panggil nama dia je..
Asyik !

<3 M.N.I <3


Tuesday, September 20, 2011

REWARD HARI NI !

Yaa..customer always right! Xkesah la dia memang salah pn, dia tetap betul. Dia je yang betul. Orang lain yang memang betol terus jadi xbetul. Sume sebab customer ni la. Haihhh la customer..nasib baik la kau bukan customer aku. Kalau aku jadi penghandle kau ni, boleh giler agaknye. sabor jelaaaaa.....cakap xserupa bikin ! Sekolah kat mane ntah. Xreti consider langsung. Tolongla, aku suggest kau sekolah dekat SEKOLAH REALITI KEHIDUPAN. Mungkin kat situ ade subject "ohh customer xsemestinye right"..lalala...fikirla beb. Kau dah besar.

Semakin hari aku semakin fedup dengan perangai kau nih. Ntahla, kadang-kadang aku kesian dengan diri aku sendiri sebab terjebak. Bukan xikhlas nak terima sikap kau, tapi kalau hari hari memang dah xboleh nak ubah sikit pn, macam tu jugak..alaaaaaa....bapak aku pn mesti nak telan anak dia sebab xreti2 ubah perangai. Kau dah besar, fikirla. Kau baik, kau bijak, kau dah cukup indah depan mata semua orang. Tapi jangan la kau buat taik tunjuk ngade ngade kau, sampai orang lain pikir..apehal dia ni ? ohh..memang xleh nak dijangka. sayang betoll !

mak, abah, alin ni memang bukan anak yang baik. Dia dah berubah. See..kawan kau pon boleh berubah tengok sikap kau cmni. Aduhaii..semak semak. Penat tau. Kalau kau sedar, sure sure kau marah. Kalau kau xsedar, aku lak yang marah. Ntah la cmne nk wat kau pandai consider kehidupan realiti kau pn aku xtau.

Yaaa, i know manusia xperfect. But u should no, DON'T ACT LIKE U KNOW EVERYTHING!!!! Jangan harapkan yang terbaik dari seseorang sedangkan kau sendiri xtau yang kau pn ade kelemahan jugak.

wahh..marah benar cik alin ni. ehh, suke hati la. Bengang dah datang..

Friday, September 2, 2011

Istilah Bercinta - Ramli Sarip




Kau kata kau cinta
Kau kata kau sayang
Kini entah di mana
Tiada lagi kemesraan

Kau kata setia
Hanya aku saja
Tapi hilang ke mana
Tiada lagi kenangan

Ku tabahkan hati
Ku genggam azimat
Untuk ku balut luka semakin mendalam
Biarku hadapi walaupun tergugat
Akan ku benamkan biar jadi debu

Kini ku mengerti
Istilah sebenar
Di dalam bercinta
Tiada kepastian
Tiada penentuan
Akan kebahagiaan
Semua percintaan
Haruslah berkorban
Tiada batasan

Thursday, August 18, 2011

Buat insan bergelar abang.


Assalamualaikum

"can u feel me when i think about u,
with every breath i take,
every minute no matter what i do,
my world is an empty place...."

Mungkin dia tahu entry ini ditujukan kepadanya..

Maaf, kerana hari hari kita kian pudar, tidak ada lagi gurauan suka duka sepanjang hari,
sepertimana yang selalu kita lalui sebelum ini.

Hati ini tidak tergamak untuk memuramkan tiap saatmu,
tapi tiada jawapan pasti kenapa sikapku begini,
bagai hilang erti seorang sahabat apabila dilayan begitu,
membuatmu rasa serba salah tiap hari,
menahan egoku yang semakin meninggi.

adakah kau menyakitiku ?
tidak sama sekali.

aku mendesak untuk jadi begini.
ya, aku memang sengaja dan setiap kesengajaan ku itu ada sebabnya.
aku rimas !
aku bosan !
aku keliru !
tapi itu semua bukan keranamu.

diri ini memohon maaf,
maaf yang mungkin membuatmu memandang sinis kepadaku,
tidak mengapa, aku terima.

tapi dirimu perlu tahu,
aku bukan tanggungjawabmu, bukan orang yang perlu kau tumpu setiap saatmu,
bukan jua pengisi disaat dirimu kekosongan, juga bukan penghibur dikala kau kesunyian.

aku adalah aku.
seorang adik dan kawan kepadamu,
walaupun dirimu telah meletak seribu janji kepadaku,
tapi bagi diriku itu hanyalah atas izin dariNya.

Aku manusia yang tidak suka berjanji,
kerana janjilah manusia itu sakit jika tidak ditepati!

maaf sekali lagi,
aku menanti kehadiranmu disisi,
tidak pula ingin menjauhi dirimu,
setiap kebaikan dan jasamu akan ku kenang,
yang sentiasa segar dalam ingatan.

semoga hari harimu tampil indah,
usahlah membebani pemikiranmu terhadapku,
diriku disini sebaik khabarnya seperti yang dirimu harapkan.

Salam ramadan,

Azlinnorazia Ahmad.

Tuesday, August 16, 2011

Entry Ramadan dan Cuti-Cuti Malaysia xabis lagi.

Assalamualaikum.

2 hb Ogos

Last day puasa dekat Manjung. Sebab malam tu nak gerak balik kampung Dayang dekat Sabak Bernam. Siang tu just kemas-kemas barang, lepak-lepak. Diajak buka dekat hotel. Masyukk ! Sedap3 ! ORCHID INN dekat LUMUT. Thanks pakcik REDZUAN belanja buka kat citu !

Malam pukul 10 gerak balik sabak bernam.
Sebelum tu singgah billion beli Cool Blog ! ngee
Pukul 12 tgh malam sampai la kat kampung. Cik Alin dah set mind nak tido dalam KELAMBU !
Weeee..nenek pasangkan kelambu that time.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

3 hb Ogos

Lepak kat kampung, main dengan irfan dengan nabila (sepupu dayang). kecik lagi. Irfan sebaya hajid (2 tahun). Nabila umur baru 6 bulan rasenye. Best layan doang. Sebab mereka kanak-kanak riang !

Petang tu nenek  dengan nenek ani (2 nenek tau !) ajak jalan jalan kat bazar  Sungai Besar. Perghhh..memang sangat besar tapi yang peliknye sebesar besar tu xde pun yang jual kerabu perut. Pelik pelik..

Yang paling best sebab ape tau ? Sebab nenek kate nak ape tunjuk je. Nenek bayar. Cik Alin angguk je semua yang ada. hehehe..

------------------------------------------------------------------------------------------------------

4 hb ogos

Hati dah vrooom..vrooommm...vrooommmmmm nak balik SEGAMAT! Gerak pukul 12 tgh hari dari kampung, then pegi singgah hospital Ampuan Jemaah sebab dayang nak amek ubat, then jumpe pakcik dia then terus shoot johor !

Sampai segamat dalam pukul 5, hantar jaja balik rumah dia dulu then kiteorang singgah bazar dekat bandar utama. perghhh..the best part bukan bazar nye. tapi cik alin jumpe satu port baru untuk hang out ! IMPIAN DUNIA..yabedabeduuuu...tu tempat lepak kat BP selalunye kalau nak melalak..hehe. Kat segamat dah ade boleh la ajak abang (abang betol tau) sebab dia suke nyanyi2..hehehe.

then sampai rumah dalam pukul 6. serius rindu kat semua. Xsabar nak berbuka bersama. Ramai + kecoh ! haha

------------------------------------------------------------------------------------------------------

5 hb ogos

Lepak dekat rumah je. That time hari jumaat kan. kenela jemput budak budak ni balik sekolah. memang syiok jadi ibu bapa sementara ni. tiap kali cik alin jemput mesti kene bawak hajid same2. dia peneman tatkala bosan menunggu. tapi sebenarnye xbosan pun sebab ramai makcik makcik ni ajak bercerita. bercerita bukan bergosip ye..ekekeke...

singgah kedai hajid nak beli gula gula. sampai kat sekolah ade budak perempuan usha dia depan depan. cik alin cakap "kalau hajid gentleman, bagila kat dia"..then dia terus bagi. perghhh..memang gentle la anak sedare aku sorang ni. tapi..tapiikan..mak budak perempuan tu marah budak perempuan tu sebab budak perempuan tu puasa. mane boleh makan gula gula. cik alin buat tak tau je. hehe

------------------------------------------------------------------------------------------------------

6 hb ogos

Kak inda dengan abang jijul arrived from bangi. Wahh..bertambah isi rumah lagi hari tu. Petang tu ajak kak inda dengan kak kili jalan jalan dekat bandar. cari ape yang patot. yang patot je ! dah jumpe balik la.

masa berbuka tu syiokk. abah ntah kenapa nak main teka teki pulak. layan...

teka teki pilihan cik alin :

abah : sembahyang maghrib sah tak imam bace kuat kuat ??
kiteorang : sah !
abah : mane sah kalau bace "kuat kuat kuat kuat kuat kuat kuat..."
kiteorang : hahahahahahhahahah...

banyak jugak la soalan dari pakcik ahmad tu. tapi teka teki orang lame..layankan aje!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

7 hb ogos

hari last kat segamat that time. gerak balik parit raja pukul 2 ptg. amek jaja dekat rumah dia then shoot parit raja. dalam pukul 5 sampai. terus pergi bazar beli juadah berbuka.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

hmm..bila teringat balik puasa tahun lepas, xpergi bazar langsung kot ! tapi tahun ni oo mak aii..boleh kate hari hari pegi sebab malas nak masak. hmm,, ramadan dulu dah xsame dengan yang sekarang.

=)

Tuesday, August 2, 2011

Ramadan dan Cuti-cuti Malaysia.

Assalamualaikum.

Ramadan datang lagi. Selamat berpuasa wahai Umat Islam di dunia.
Tahun ni Cik Alin sambut awal puasa dekat Manjung, Perak rumah kawan baik Cik Alin, name dia Cik Dayang. Ade follower lagi sorang name dia Jaja...untuk Jaja ni first time dia datang Manjung. Tapi Cik Alin dah second time..haha..baru second je kot...macam dah banyak kali je.

Cuti = 12 hari.
Start Khamis (28 Julai 2011) hingga Ahad (7 Ogos 2011)

Kami telah bersetuju untuk membahagikan cuti-cuti Malaysia ni dengan sebaik mungkin.

28 Julai - 2 Ogos --> Manjung

2 Ogos - 4 Ogos --> Sabak Bernam (Kg Dayang)

4 Ogos - 7 Ogos --> Segamat (Rumah Cik Alin)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

28 hb tu, kiteorang gerak ke Perak pukul 11.45 pagi. Sampai RnR Seremban pukul 1.35 tgh hari. Rehat jap, solat, minum cool blog then gerak Manjung terus. Berdoa supaya melalui jalan yang sewajarnye, dan Alhamdulillah xsilap masuk highway..kenapa saya berdoa bergitu?? sebab pernah tersesat before ni dan akibatnye lewat sampai ke destinasi. Lepas exit highway, lalu Kuala Selangor. Sampai je Sabak Bernam, kereta oren buat hal. Merajuk kot. Dengarnye, altenator kong ! Haishh...dugaan, Kereta berhenti ditepi jalan. Nasib baik stuck kat area kg dayang je, so roger la pakcik dia (maman eli). Tunggu maman sampai, pastu kereta oren diangkat "tow land rover"..haaa..klasik tu pakai land rover lagi..dengarnye tow truck yg baru, baru je eksiden sebab kejar keta eksiden..ehh,,macam macam laaa... Maman kata dia nak antar terus balik Manjung. Wah naik vios pulak la. Akhirnye sampai Manjung dalam pukul 7.15 ptg. Alhamdulillah.


Kereta Oren diangkat Tow Land Rover

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

29 Julai umi dayang ajak pegi Pulau Pangkor. Wahh..manyak syiokk. Tiket feri dewasa RM 10 (pergi dan balik), kanak kanak pulak RM 5 (pergi dan balik). Yang pergi mase tu Cik Alin, Dayang, Jaja, Umi, Abang Chik, Ijoi n baby (adik adik dayang). Gerak dari rumah dalam pukul 10.30 pagi, kiteorang naik jeti kat Lumut. Dekat je dengan rumah Dayang. Perjalanan mengambil masa selama 25 minit untuk sampai ke Jeti Pangkor.

Sampai je terus sewa van kaler pink. Then drop dekat Teluk Nipah sebab kat sane je boleh mandi manda. Tapi sayangnye, Pangkor is under renovation. Banyak kedai kedai yang menjual cenderamata dan barang barang lain tutup. Sampaikan tempat nak salin baju pun xde. Terpaksalah cari homestay yang boleh consider nak bagi tukar baju satt...hehe. Mandi manda bermula, dan biasalah kalau dah jumpe pasir mesti nak buat istana. Tapi kali ni nak buat Istana Cinta la pulak.

Mereka mereka ini sangat dengki hingga berebut rebut nak robohkan hasil yang tak seberapa tu. Haha..robohkanlah, xheran !

Umi bawak bekal bihun goreng..emmm..sedap!! ditambah dengan karipap yang dikelim oleh jaja n dayang malam semalamnye, cik Alin xreti kelim karipap. xreti...heeeee.

Lepas mandi, tukar baju, then tahan van kaler pink lagi. Nak balik jeti Pangkor semula. Sampai jeti, singgah beli ole ole sikit. Untuk anak sedare kesayangan. hehe. Then naik feri dalam pukul 2.45 petang. Kemudian terus shoot pulang ke rumah.

FYI, semuanya disponser oleh Pakcik Duan! Thanks a lot!




Thanks dayang buatkan yang ini !!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

30 Julai 2011, kene hantar Ijoi pergi pertandingan mewarna dekat MPM (Majlis Perbandaran Manjung). Ada pesta buku kat sane. Tapi malangnye ijoi xdapat join  contest tu sebab lewat sedikit. Huhu. Nak pujuk bawak je gi jalan jalan. Beli aiskrim, beli cool blog..pastu dapat call yang kereta dah boleh amek kat kg. So dayang terus ajak pergi balik kg kejap amek kereta oren. Abang chik drive. Macam dekat je kg tu ek. ahaha. Sejam setengah jugak la. Sampai kg dalam pukul 6.50 petang. Lepak lepak umah embah, sembang sembang, gosip gosip, lepas maghrib balik manjung semula. Haha..kalau family Cik Alin kompem xbagi punye jalan jauh cmtu. Tapi jiwa remaja, ape pon bole setel ! Sampai manjung dalam pukul 9.50 malam, ajak Rijal n Fairuz kawan sekolah dayang dulu lepak mcd. Cik Alin nak sangat makan ayam goreng. Tak tahu kenapa. Dah dapat perghhh..kenyang..superb kenyang! Then balik rumah, tido !

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

31 Julai duduk rumah je. Salah satu aim Cik Alin datang manjung ialah nak makan char kue tiaw dekat dalam base. Tapi xkesampaian sebab kedai tu tutup pulak. Tapi x menjadi masalah sebab tukang masak kat kedai tu jiran sebelah rumah dayang je. So, kebetulan pagi tu dayang tegur jiran dia cakap "kawan kita dari johor nak makan char kue tiaw tapi kedai tutup". Hahha..Cik Alin dengar dari jauh je sambil  gelak. Makcik tu kata petang nanti ok. Wahh..xsabar tunggu petang. Dalam pukul 6 jiran dayang dah roger. Wahh semangat la Cik Alin ade orang nak jamu makan Char kue tiaw free free je k! Cik Alin makan 2 pinggan je. HEHEHE. Alhamdulillah aim tercapai !

Malam pulak umi dayang masak ketam dengan udang. Perghhh..sedapnye membedal makanan laut!
Lepastu along(akak sepupu dayang ) ajak makan ketam kat rumah dia pulak. Ya Allah, memang x tolak la. Tank ade space lagi. Makan ketam tomyam pulak kat rumah along. Yummy !

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

1 Julai, puasa start. Sahur pukul 4.30 pagi. Tunggu subuh, solat then tido. Bangun je alamak,..hehehe. Dah terang sangat sangat. Lepak dalam bilik je. Tengok movie, main game, online. Tak tau nak buat ape. Pukul 6 pegi bazar dekat dengan Billion. Beli kerabu perut, ayam bakar, kuih muih, air kelapa. Sedap3. Makan sampai kenyang bila waktu berbuka dah masuk. Lepas isyak keluar jap beli Cool Blog. Teringin. Pastu jalan jalan kat tesco. Umi cakap lepas kerja dia nak masak then dia ajak jalan jalan kat gerbang malam. ape tu ? Macam pasar malam la jugak. Tapi xramai orang. So, cam xbeli ape ape pon. Just tengok tengok dan balik. Then lepak dalam bilik lagi sambil online dan start update belog ni. Haaahhh..esok punye cerita nanti Cik Alin sambung kat next entry.
Ngantuk suda..dah pukul 3.35 pagi ni. Ade sejam lagi untuk sahur. Kawan kawan jom tido!!

Saturday, June 25, 2011

Saya Jumpe ini ! Creative !



Congrats to all of u who create this awesome cute video ! Love it million time !

=)

Friday, June 24, 2011

12 hari untuk Mr C.P !

Assalamualaikum

Wahh..memang berabuklah teratak ku ini.
Dah lame xupdate nih !
Pemalas..pemalas..pemalas !!

Act, selalu bukak blog ni tp cursor ni xmau pegi dekat button new post la.
HAHAHA

Banyak kot nak luah kat blog ni. Tapi got no idea on how to type it. Blurr..

Ni Cik Alin nak bagitau kat kawan2 yang Cik Alin kene goda dengan Mr C.P.
Hemsem tau dia ! Tibe2 je dia cium Cik Alin ! Bukan satu je ciuman diberi. Banyak woooo...
Boleh kate seluruh anggota badan la dia cium.
Mr C.P ni kate dia nk spent time dengan Cik Alin untuk 12 hari je.
Mulai 15 hingga 26 Jun 2011.
Mak aihh..lame tu.
Dia kate kejap je, puas dia pujuk Cik Alin, merayu2..nasib xmeroyan.
Sampai la Cik Alin menitiskan airmata terharu bila tengok kesan ciuman dah banyak sangat.
Hohoho..
SAYA ADA PEMINAT OKAY !!


Tinggal 2 hari je lagi Cik Alin nk berpisah dengan  Mr C.P ni.
Ouh,,sedihnye.
Dia ni manje tau.
Kalau time cuace panas, dia main geletek2 lak..gatal Cik Alin dibuatnye.
Dia siap pesan, kalau xnak dia cium banyak2 lagi kene pantang makan.
Haiiyooo..demand sehh !
Xleh makan seafood la, xleh makan kicap la, xleh makan yang minyak2 la, xleh makan ayam la..
aii..kempunan nak makan GCB kat McD tu..
~ ~ ~ Sabo jela ~ ~ ~

Mr C.P ni kan memang banyak songehh..
Disebabkan dia la Cik Alin kene makan benda alah ni


Nasib la dapat free kat Pusat Kesihatan Universiti Tun Hussein Onn (PKU) tu kan..
Nak beli ?? Xde duit.
Cik Alin cek harga makanan jenama VIRLESS tu harga dia RM 139 fix !
xde duit..xde duit..
Mr C.P kate "takpe..takpe, i blanje"
OUhh,, terharu lagi.

Tapi sumpah lepas ni xnak jumpe Mr C.P lagi.
Dia ni kuat mengayat. Ayat nak manis jek ! haih !
Cik Alin tau lepas ni dia nk perayat insan2 sekeliling ku.
huahuahuhau
Beware la anda wahai warga UTHM..
Sape2 yang lom pernah spent time dengan Mr. C.P ni, siap sedia la.
Bukan janji, tapi pasti !
HAHA.
Gurauuu...
Ape2 pn..chill je.
Jangan dilayan sangat Mr. C.P ni.
Kalau dibelai, lagi mengada !
Buat xtau je.

Hihi..doakan Cik Alin cepat sihat ye !

p/s : Mr ChikenPox kirim salam kat korang. Ngeeeee..

Sunday, June 12, 2011

Tahun 3 sudah !

Assalamualaikum.

Haii, lame benor Cik Alin xmenaip kat belog ni. Asik menaip keybod untuk main game je. Hehehe. Cuti semester kan, Cik Alin pn kureng la menaip. Tapi sepatutnye cuti semester la banyak menaip ek. Apelaaaa.

Biar la. Belog saya ! Saya punye suke lah !

Misi untuk cuti sem banyak juge yang tercapai. Even ada yang tergendala itu ini, tapi alhamdulillah, semuanya OKAY !

Hari ni taip sebab risau jap lagi balik rumah sewa broadband xleh bukak. Yela, dah lame xbayor. Ngeh3...kat umah ade wifi. xpe makcik besah support ! Keh..keh..keh..

Esok hari ISNIN, 13 HB JUN 2011,
Maka Cik Alin akan ditabalkan menjadi pelajar  :

TAHUN 3
SEMESTER 6
DIPLOMA KEJURUTERAAN MEKANIKAL
UNIVERSITI TUN HUSSEIN ONN MALAYSIA, 

wahahaha

itu pn kecoh !

Biar la. Belog saya ! Saya punye suke lah !

Alhamdulillah pointer sem lepas memberansangkan otak untuk lebih cemerlang dimasa akan datang. Huhuhu.

Semoga 2 sem akhir ni akan LEBIH dan LEBIH serta LEBIH ransangannya. Hahahaha..jangan double meaning OKAY !

Balik rumah sewa kejap lagi mak bekalkan sekotak KOPI BARLEY dan LOSYEN PATI HALIA dari SMARTHERBS ! Abang saya stokis, adik dia tukang kikis. Huahuahuahua...jangan marah abang man !

Em, nak cerita ape ek ?

Hmm..ntahla.

Haaa

Kat rumah sewa dah tambah 3 orang junior !

Tapi 2 orang senior dah pergi meninggalkan kami.

So, sekarang kat rumah sewa Al- Jannah ade 6 orang penghuni.

Cik Alin

Dayang

Jaja

Syira

kawan syira (dak kelantan)

kawan syira jugak (dak sabah kot)

syira n de gang ni la yang baru masuk.

Cik Alin still lagi jadi ceti yang baik kat umah tu.

Aduhh..malas2 pegang duit orang.

Hmmm

Lagi satu, sedih la pulak bila ade sorang membe kelas ni dia tukar tempat belajar. Even xrapat sebab dia lelaki, tapi kita dah lame kawan kan. Mintak maaf banyak2 la kawan kalau de salah silap.

Lepas ni dia study kat TATI

kos : Non Destructive Testing

Dia kate kos ni baru lagi kat Malaysia. Hope dia berjaya kat sana.

Ok, next mission nak kuarkan peluh banyak2 kat Parit Raja.

Saya rindukan trek stadium tu !!!

Harap lah kaki ni rajin nak berlari pasni.

Hihihi...

DO TAKE GOOD CARE CIK ALIN !


Saturday, May 21, 2011

Hajid nk buat vlog ! HAHA

Assalamualaikum.

Inilah percubaan kali pertama untuk si kecil ini.
Nama diberi Ahmad Nurasyam Hajid.
Dia suka beraksi depan kamera.
Cer tengok..cer tengok !
heheheh !


video



Nak tergelak tengok dia gelak cmtuh !
Comell orr...

Entry ni khas untuk kakak tersayang , kak inda.
Alin tau kak inda mesti tengok kan..hehehe.

Thanks 4 watching !
=)

Sunday, May 15, 2011

Menjadi ek korang !

Assalamualaikum.

Sekian lame menanti, barulah dapat tahu keputusannye. haha

Akhirnya my housemate @ classmate melekat dengan classmate sendiri !

Dayang & Mok

Jaja & Mud

Kelakar2..hopefully korang happy.

Lepas ni kurang la privacy kita bersama.

Takpelah kurangkan kontriversi, tingkatkan prestasi !

Chill guys !

Thursday, May 12, 2011

Study Week Haritu..

Assalamualaikum

video


Video ni dirakam sebelom kami berjuang menghadapi final exam..study week..
Mostly video Cik Alin asyik makan je kan..memang patot pn dia Chubby (bak kata seseorang tu)..
everytime mesti pikir pasal makan..haha.
hahah

Kredit to :

Cik Alin
Dayang a.k.a Kakak
Jaja a.k.a Ayong


Semoga semua mahasiswa dan mahasiswi berjaya mendapat keputusan yang cemerlang..aminn.

Selamat Menonton.

CHILL

=)

Wednesday, May 11, 2011

One In A Million



Jetsetter 
Gogetter 
Nothing better. 

Call me Mr. been there done that 
Top model chick to your every day hood rat 
Less than all but more than a few 
But I've never met one like you 

Been all over the world 
Done a little bit of everything 
Little bit of everywhere 
With a little bit of everyone 
All the girls I've been with 
Things I've seen it takes much to impress 
But sure enough your glow it makes your soul stand out from all the rest, baby. 

I could be in love 
But I just don't know (don't know, girl) 
Baby one thing is for certain 
Whatever you do is working 
Other girls don't matter 
In your presence can't do what you do 
There's a million girls around but I don't see no one but you 

Girl you're so one in a million 
You are 
Baby you're the best I ever had 
Best I ever had 
And I'm certain that 
There ain't nothing better 
No there ain't nothing better than this 

You're not a regular girl 
You don't give a damn about the loot 
Talking about I can't do for you 
But you can do for yourself 
Even though that ain't so 
Baby cause my dough don't know how to end 
But that independent thing I'm with it 
All we do is win baby 

I could be in love 
But I just don't know (don't know, girl) 
Baby one thing is for certain 
Whatever you do is working 
Other girls don't matter 

In your presence can't do what you do 
There's a million girls around but I don't see no one but you 

Baby you're so one in a million 
You are 
Baby you're the best I ever had 
Best I ever had 
And I'm certain that 
There ain't nothing better 
No there ain't nothing better than this 
Girl you're so one in a million 
You are 
Baby you're the best I ever had 
Best I ever had 
And I'm certain that 
There ain't nothing better 
No there ain't nothing better than this 

Diamond girl, 
Only one in the world, 
Just one of a kind, 
She mine. 

Ooh all that I can think about is what this thing could be 
A future baby 
Baby you're one of a kind 
That means that you're the only one for me 
Only one for me 

Baby (girl) you're so one in a million 
You are 
Baby you're the best I ever had 
Best I ever had 
And I'm certain that 
There ain't nothing better 
No there ain't nothing better than this 
Girl you're so one in a million 
You are 
Baby you're the best I ever had 
Best I ever had 
And I'm certain that 
There ain't nothing better 
No there ain't nothing better than this

Source : Here

Sunday, May 8, 2011

Maaf, kalau cuti sem ni saya agak busy sikit.

Assalamualaikum.

Cuti ni Cik Alin rasa nak busykan diri la.
Nak layan family je.
Maaf kalau ada yang kata "kenapa xon9 ?"
Bukan xnak on9, cuma jarang on9 je.
Kalau xbalas mesej, jangan marah ha.
Cik Alin menyampah kat nset buat sementara waktu.
Yang penting2 je akan dilayan.
Kalau saya on9 pun, saya xkan on chat.
Chatting xbest!

Akhir kata, MAAF, MAAF, MAAF (ayat nabil)..

=)

Cuti Semester Kembali + Selamat Hari Ibu !

Assalamualaikum.
Sekarang ni Cik Alin dah jadi student Tahun 2 semester 2.
Paper final exam untuk sem ni telah berakhir pada 6 Mei 2011 yang lalu.
Alhamdulillah..lega. Sebab before ni Cik Alin kira cuti Cik Alin xsampai sebulan pn.
Tapi sekarang bila dah ditambah, ditolah, dan dikamerkan, maka jumlah cuti Cik Alin adelah dalam sebulan lebih. Satu hari pun boleh dikira lebih kan. hehehe

Cik Alin balik Segamat pada hari semalam (7 Mei 2011).
Harini pulak 8 Mei 2011.
Tarikh penting bagi insan yang Cik Alin sayang.

1. Hari Ibu Sedunia !
 Even Hari Ibu disambut pada 8 Mei setiap tahun, tapi Cik Alin dah bagi hadiah kat mak semalam lagi.
Makcik Besah sukeee! Cik Alin bagi kasut je. Ukuran main agak-agak. Jenis kasut dipilih oleh abang angkat Cik Alin. Hmm..pandainye dia pilih..huhu(muke bangge la tu kalau bace kan ! HAHAH)
Keceriaan diwajah emak jelas terpancar. Dia siap kate, "stemet bajet aku nk beli kasut. Terima kasih daun keladi" HAHAHA..ni anak mak la. bukan anak daun keladi.

2. Hari lahir Ahmad Nurasyam Hajid yang ke 2 tahun.
Birthday amad Cik Alin baru tau semalam sebenarnye. Almaklumla reminder xde. So, hadiah yang kuberikan hanyalah layanan sebagai raja kepadanya. Cakap je amad nak ape Cik Alin cuba tunaikan. Tapi dia mane pandai cakap sangat. Main tunjuk2 je. HAHA.

Semoga emak dan amad sentiasa mendapat keberkatan dari Allah s.w.t. Cik Alin sayang keduanya.

Tuesday, May 3, 2011

Perpisahan Ini




Di sini bermulanya pertemuan yang terakhir
Kehilangan amat terasa di hati
Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir
Ku terima perpisahan ini

Dulu kita satu jiwa satu impian
Susah dan senang kita bersama
Namun itu semua hanya sementara

Hanya lagu yang menjadi ingatan
Hanya lagu yang menjadi kenangan
Seandainya masa itu kembali semula
Ingin ku memiliki lebih dari itu


Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir
Ku terima perpisahan ini

Perpisahan yang tak ku duga telah terjadi
Dirimu pergi biar ku sendiri

Dulu kita satu jiwa satu impian
Susah dan senang kita bersama
Namun itu semua hanya sementara

Hanya lagu yang menjadi ingatan
Hanya lagu yang menjadi kenangan
Seandainya masa itu kembali semula
Ingin ku memiliki lebih dari itu

Sumber : Disini

Monday, April 25, 2011

A Year Without Rain

Let's try sing this!




Oooooh 
Can you feel me when I think about you? 
With every breath I take 
Every minute, no matter what I do 
My world is an empty place 

Like I've been wonderin' the desert 
For a thousand days 
Don't know if it's a mirage 
But I always see your face, baby 

I'm missing you so much 
Can't help it, I'm in love 
A day without you is like a year without rain 
I need you by my side 
Don't know how I'll survive 
A day without you is like a year without rain 
Ohhohoh, Woooaaahh woaahh 

The stars are burning 
I hear your voice in my mind 
Can't you hear me calling 
My heart is yearning 
Like the ocean that's running dry 
Catch me I'm falling 

It's like the ground is crumbling underneath my feet 
(Won't you save me) 
There's gonna be a monsoon 
When you get back to me 
Ohhhh baby 

I'm missing you so much 


Can't help it, I'm in love 
A day without you is like a year without rain 
I need you by my side 
Don't know how I'll survive 
A day without you is like a year without rain 
Ohhohoh, Woooaaahh woaahh 

So let this drought come to an end 
And make this desert flower again 
I'm so glad you found me 
Stick around me 
Baby, baby, baby, oh 
It's a world of wonder with you in my life 
So hurry baby 
Don't waste no more time 
And I need you here 
I can't explain 
the day without you 
Is like a year without rain 
Ohhohoh 

I'm missing you so much 
Can't help it, I'm in love 
A day without you is like a year without rain 
I need you by my side 
Don't know how I'll survive 
A day without you is like a year without rain 
Ohhohoh, Woooaaahh woaahh 
Ooohh, Ooooooooouuhh

Source : Here

Friday, April 22, 2011

I Do.

It's always been about me, myself, and I
I thought relationships were nothing but a waste of time
I never wanted to be anybody's other half
I was happy saying I had a love that wouldn't last
That was the only way I knew 'til I met you

You make we wanna say
I do, I do, I do, do do do do do do doo
Yeah, I do, I do, I do, do do do do do do doo
Cause every time before it's been like
Maybe yes and maybe no
I can't live without it, I can't let it go
Ooh what did I get myself into?
You make we wanna say I do, I do, I do, I do, I do, I do

Tell me is it only me
Do you feel the same?
You know me well enough to know that I'm not playing games
I promise I won't turn around and I won't let you down
You can trust I've never felt it like I feel it now
Baby there's nothing, there's nothing we can't get through

So can we say
I do, I do, I do, do do do do do do doo

Oh baby, I do, I do, I do, do do do do do do doo
Cause every time before it's been like
Maybe yes and maybe no
I won't live without it, I won't let it go
What more can I get myself into?
You make we wanna say

Me, a family, a house, a family
Ooh, can we be a family?
And when I'm eighty years old I'm sitting next to you

And we'll remember when we said
I do, I do, I do, do do do do do do do
Oh baby, I do, I do, I do, do do do do do do do
Cause every time before it's been like
Maybe yes and maybe no
I won't live without it, I won't let us go
Just look at what we got ourselves into
You make we wanna say I do, I do, I do, I do, I do, I do,
Love you



Love all of them !!


Jumpe lirik ni kat sini

Thursday, April 21, 2011

Hari ini punye cerita,

Assalamualaikum.

Semalam Cik Alin tido agak lewat. Then bangun pn agak lewat. Thought that I can sleep more hours today but CANNOT !! At 9 a.m Makcik Besah already wake me up. Dalam keadaan sedang lena dulit mimpi indah, tibe-tibe ade 2 orang wanita bertandang. Ouh, nak beli barang SMARTHERBS rupanya. Makcik Besah ni punya la menggelabah kejutkan Cik Alin suruh bangun cepat-cepat. Tapi mula-mula Cik Alin xlayan. Sebab rasa bantal tu lagi best layan. Agak tiga @ empat kali jugak la Makcik Besah tu kehulu kehilir kejut anak dia ni sampai la Cik Alin gagahkan diri membuka mata. Belom sempat nak cuci GIGI, hanya sempat basuh muka 2 kali je sapu air pastu terus amek order then start motor pegi rumah abang amek barang. Dah la aku boleh offer Hajid (my nephew) ikot aku naik motor mase tu. Mata jangan cite la, kalah kak limah.

Dah sampai rumah abang, terus pegi amek barang yg dipesan. Lepastu konpius kejap. Barang ni ade yg dalam kotak, ade yang set gantung, mane satu diorang nak ni ? Alaaaaaa...amek jela semua !! Kalau ikot jumlah yang dipesan ade 10 barang. Disebabkan aku mamai macam hape tah jumlah barang yang aku amek ialah 16. Banyak woo..dah la bawak Ajid. Mane aku nak letak barang-barang ni lak ? Bakul ade 1 je. Tu pn da sumbat budak busuk ni ha. Ahh bawak jela. Tiba2 satu plastik dah koyak. Huarghhhhh..cmne ni ? Plastik ade 3 mase tu. Barang2 berat tu yang ley koyak. Makcik Cik Alin nampak Cik Alin dalam keadaan yang menjanggalkan itu. Cik Alin mintak plastik besar kat dia nak letak barang tu. Tapi dia malas nak cari. Hampehh jek. Then wat keputusan letak je dulu 2 plastik tu kat tepi jalan sebelah rumah makcik tu. Dia kate okay je. HAHA. Then hantar la barang tu balik rumah dulu. Pastu second trip amek barang yang letak kat tepi jalan tu. Kali ni customer tu follow. Wat tebal muka jela letak barang tepi jalan. Nasib bek sempat cover. HAHA.

Dah settle perkara pertama, mesti ada perkara kedua pulak kan. Before that, Cik Alin mandi, gosok GIGI, cuci muka + buat muka senyum depan cermin lame2. Sebab ? Bagi muka nampak lebih segar daripada biasa. HEHE. Took breakfast at 11.20 a.m. Dah ade orang lunch pn at that time kan ?? HAHA. Do I care ? Emm, around 11.30 a.m da kene pegi jemput Aqilah balik sekolah (Pra Sekolah). Hajid asik nak ikot je. Huh, jadi supir bentarr. Lepastu On9 sekejap, sebab nak update PERKIM punye report. Pastu da dekat pukul 1, kene jemput Amira pulak. Supir lagi. Cam biasa Hajid follow lagi. Lepastu amek mase 5 minit membebel dekat Amira sebab balik sekolah COMOT ! Budak darjah 1 memang cmtu kan. HUHU.

Around 2 p.m niat nak hantar Amira pegi sekolah agama pulak tapi cuaca xmengizinkan. Let my Abah bawak dia naik kereta pegi sekolah agama sebab abah pn nak jemput adik aku kat sekolah menengah tu. Then layan Hajid, sambil tgk tv. Then aku terniat nak study pulak. Pegi la bukak buku Engineering Material Selection tu. Study dalam keadaan sejuk sebab waktu tu da hujan lebat + petir + kilat. Hajid dah tido. Aqilah layan mata atas katil Cik Alin dengan adik Cik Alin. So, habis 3 chapter terus tutup mata. Ngantuk seyh bace buku tu. Sumpah !

Dah tertido lebih kurang sejam, Makcik Besah kejut lagi macam pagi tadi. Hadoooo..! Dia suruh tido sebelah Hajid sebab dia nak keluar pegi rumah jiran sebelah. Lagipun sabtu ni jiran Cik Alin nak kawen. So my mom nak pegi tolong la sikit-sikit. Sikit je okay. Sekali lagi Cik Alin gagahkan diri lending sebelah Hajid, tapi sebelah kaki dia la. sebab dia tido posisi salah tu. So, xpasal2 Cik Alin ditendang bertubi-tubi. Ini budak memang suke kenekan saya ! Xpe2..dia masih kecil. Kita perlu bersabar.

Around 5.15 dia dah bangun dulu dari Cik Alin. Sebab dia dengar kereta mak dia dah balik. So, Cik Alin pn bangunla. Sembang2 dengan my kakak ipar, then dia offer satu job untuk jage booth sabtu ni. Wahh ! I loike ! Terus terima offer tu tanpa pikir panjang. Dah la satu booth tapi 2 owner. Dua2 stok Cik Alin kene handle. Xpe, i'll try my best ! InsyaAllah.

Pastu tolong Amira buat keje sekolah dia pulak. Bahasa arab tu. Dah lame tinggal. Nak taknak kene ajar jugak. Xpasal2 Cik Alin bukak google translate untuk cari jawapan. HAHAHA. Pecah tembelang. Pastu mandikan Hajid pulak. Then, baru nak makan untuk lunch. Time makan depan TV Aqilah suka menyibok. Kan dah kene share. hukhukhuk. xpe2, budak kecik. kita kene bersabor.

Pastu dah maghrib Amira nangis-nangis keje sekolah dia xsiap lagi. "Cik Alin, kita xtau buat MATEMATIK ni"...ehh kau ni. aku ingat da siap dah kejenye. Cik Alin pn cek la buku dia. Emm, POLA NOMBOR. Ape benda ni ek. Silibus darjah 1 ni. Pastu dah ingat. Tapi pelik kejap. Ade yang xkene. Then, xpasal2 Amira kene marah sekali lagi. " Kakak salin soalan kat papan hitam x abis kan!! "..dia tunduk angguk. Haa, cmne Cik Alin nak ajar kalau soalan tak ade. "Kakak pegi rumah najmudin sekarang, pegi tanye dia ape cikgu suruh buat!! "Dia pn bla dengan muka selamba pegi rumah jiran sebelah pinjam buku. Then, dia siapkan keje dia tu. Cik Alin cek buku dia lagi. Hmm, ade lagi satu buku dia x siapkan. So, kene la tunggu dia siapkan satu-satu kerja.

Dah siap kene tunggu Ayah dia jemput pulak. Sambil2 tu, kami bosan seketika, Cik Alin tanye Amira, "kakak nak make up x ?" "Nak! " "Jom! "

Selesai menconteng, kelihatan wajah kegirangan timbul dimukanya. HAHAH. Budak2, layankan aje. Pastu ade orang call. Sibok je membe Cik Alin tu nak call2. Tau la kredit banyak. HUAHUAUA.
Xsempat nak padam kan hasil contengan kat muka budak tu, ayah dia pn sampai dalam pukul 10. So, dia balik begitu sahaja.

Selepas kejadian itu barulah Cik Alin berkesempatan untuk mandi. HAHAHA.

HUH! Letih menaip. Sekian.

Tuesday, April 19, 2011

A D I K & A B A N G

Assalamualaikum



This is my 'abang angkat'. Enjoy hang out with him. Never stress up my mind. Always give his support to me. Thank you. InsyaAllah will never forget your kindness and all moment with u will stay deeply in my heart.

Sunday, April 17, 2011

MUET done !!

Assalamualaikum.

17 April 2011

7.30 in the morning, my housemate (Dayang, Jaja) and I went to Sekolah Menengah Datuk Menteri again to finish up our last paper for MUET. Paper 1 (listening), Paper 3 (reading), and Paper 4 (writing).

Paper 3 start first from 8 a.m until 9.30 a.m. Then break about 30 minutes. Continue with Paper 4 start from 10 a.m until 11.30 a.m. Lastly Paper 1 come. Start from 12 p.m until 12.30 p.m.

After finishing all the papers, Dayang feel so excited because she can't wait to go back to her hometown. Study week holiday just begin. But Jaja and I will go back to our hometown tomorrow. This is because tomorrow we got a programmed to handle. Maybe after Zohor we will start our journey.

InsyaAllah, i'll take only 8 days for my holidays..hehehe.

Thursday, April 14, 2011

Luahan Hati Seorang Abang

"Guruh dilangit belum tentu hujan akan turun, hati yang sakit belom tentu ada penawarnya..i pray for the boundless sky above.."

"Kenapa hari yang terbaik bagi aku, takde orang-orang yang aku sayang disisi ??"

"Hmm..besarnya cabaran dalam hidup aku ni..tadi aku main bola, aku score gol kemenangan..aku buat orang gembira, tapi aku yang tak gembira..pelik ek, macam mana ni..aku rasa kosong.."

"Haish, aku tak tau nak luah kat sape..kau jelah, adik aku yang paling rapat..sorry ey kalau aku ni emo.. =("


Hmm, hidup ni tak selalu indah la bang. Aku pun lalui ape yang kau lalui. Aku tetap sokong kau dari belakang. U're my best fren 4ever !

SPEAKING TEST !

12 Apr 2011

          That day I have taking my MUET SPEAKING TEST at Sekolah Menengah Kebangsaan Datuk Menteri, Ayer Hitam Johor. Of course I'm feeling very nervous just because this is the first time I'm taking this test and I hope this is the last. Never want to repeat it. It make me double shakky !!

          We arrived at that school at 7.20 a.m. After parking, we were asked to wait at the canteen until 7.40 a.m and then we can go to the quarantine room. I've try to know each other among other candidates. They are very sociable and easy to get on. 

          At first, the instructor gave some briefing, and then we were asked to check our name, and our group members. I be the first candidate who try to check my group name. So excited! HAHA. Just wondering if I can be not the first candidate. Suddenly, it's shocked me ! CIK ALIN WAS THE CANDIDATE A! Damm ! I'm so worried because I don't like to be the first to start.

          Next, we were mentioned that there is one candidate that have taking his muet test yesterday. Even his name was on that day, he already take it on the day before. Then, our name were shift upward. I'm very happy because at that time I already not the candidate A. I be the candidate C. Thanks GOD !

          My group only have three members. One kakak, Jaja (my housemate) and me. They reduce my worried and I hope that we can collaborate while doing the group discussion.

          Tingggggg !

          The bell was ring once ! That's means that was our turn to start the test. I'm taking my seat then while I read the question paper, my first word is "ALHAMDULILLAH". The task quiet easy (The best quality of work should employee have) and I get the most familiar point which is "work as a team". 2 minutes were given just for us to throw any points on the paper. Even I'm still shaking, but I already get my point. When my turn come, I try to speak although using a broken english and and so many grammatically mistakes! HAHAHA. It take about 25 minutes for my group to finish that test.

          After finishing the speaking test, I quickly went downstairs with both of them and then we went back to the canteen while waiting for Dayang (my other housemate). 20 minutes wait for her. Then we went back to our house.

          Everyone feel free for a while after finishing the test. Then we continue our assignment.

*Cik Alin is trying writing an essay because her muet writing and listening test is on 16 Apr this Saturday.
Good Luck guys !

Sunday, March 6, 2011

:: English Spirit !! ::

Assalamualaikum.

Today, Cik Alin feel very very weak !
U know why ?
Because I have to leave that 'alpha 380' at Kampung.
So sadd,,,

Act, that's not mine, just borrowed from my sis.
I wanna make it as my new hobby.
beause Now, I like to shoot something, someone, and some some laaa...
hehehe

Ehhh..what happen with Cik Alin ??
Wrote in ENGLISH ??

hehhehehe

Act, I'm taking MUET this sem.
That's why la I try to practice it from now on..
I know my grammar was not too perfect..just try..
U know, try je.....
AHAHAHA

FYI, i'm very nervous when thinking about my MUET.
SPEAKING test !
WOOOOOOOOOOO !!!
Try to watch it on YOUTUBE..
perghhhhh....
so scary..

Next week, my MUET lecturer wanna see our group discussion.
Means we have to act like we sit for speaking test that time.
Then record and burn it on CD..
Fuhhh..tough task laa..
HAHAHA

BTW, like my friend said..
CHILL LA ALIN....!

Okay okay
pretend to be chill like they said !

Guys, Wish me luck K !

Monday, February 28, 2011

:: Episod sedih ! ::

19 Feb 2011

Episod sedih yang melanda diri Cik Alin ni.
bukan Cik Alin sorang, tapi Jaja jugak.
Even dah lepas, tapi bila dikenang memang meleleh air mata..
Kisah dimana beg duit dengan handphone kami lari dibawa orang..(huhu macam tajuk anak dara lari dibawa orang)
Kejadian berlaku di dalam Masjid Jamek Pasir Gudang, JB..
pegi JB sebab nak tengok Festival Layang-Layang Antarabangsa.
Malas nak cite panjang panjang sebab memang tau salah salah sendiri sebab cuai.
(Sebenarnye memang Cik Alin datang JB semata mata nak bagi dia barang barang sume tu ..tangan ke bahu mata ke atas)
Hammpehh betol !!
Air mata tak tertahan..terus mencurah curah ditempat kejadian.
Orang nak pandang pandangla..
Tapi jangan pegang pegang...hehe
20 minit lepas kejadian Cik Alin telefon pihak bank untuk terminate kad..
tak sangka orang tu laju je dah try my kad bank..
nasib baik la dia try 3 kali xdapat2 bukak..so kad Cik Alin selamat.
Tapi malangnya kad Jaja berjaya dilolosi..
so korang kene beware dengan no pin..jangan guna no ic okay !
memang senang la nak trace kalau guna no ic.
xpasal pasal sume duit lesap !
tentatif lepas solat asar mase tu terus xjadi.
sebab Cik Alin pikir nak balik je.
Alhamdulillah sampai rumah sewa..even hati dah terluka.

Moral Of The Story :
1. Berhati-hati lah dengan orang disekeliling anda.
2. Jangan ingat masjid tempat paling selamat ye !
3. Jenayah ada dimana-mana.
4. Jangan letak no ic sebagai no pin kad bank ye !
5. Jangan cuai !!
6. Kalau nak solat, letaklah barang dihadapan anda ! Even dekat sebelah pn boleh diseluk inikan pulak dekat belakang !

Friday, February 4, 2011

:: Happy Birthday Makcik Besah ! ::

Assalamualaikum.

3 Feb 2011

Happy Birthday kepada emak tercinta.
Puan Shapiah Binti Atan
atau lebih glamer dengan nama Makcik Besah.
haha
glamer ke mak aku??

Btw Happy Chinese New Year juge kepada semua kaum Cina di Malaysia ni.
Ape ape pun kita tetap 1 Malaysia !


Ucapan ringkas untuk mak :

"Alin sayang Mak ! Selamat Hari Ulangtahun kelahiran yang ke-16..ehh bukan..61. hehe
begurau..Semoga panjang umur, dimurahkan rezeki, diberkati hidup, sentiasa disisi kami sekeluarga, setia melayan kerenah anak anak dan cucu cucu, dan setia menyayangi kami sekeluarga. 
Kami semua sayang mak. "

Saya anak ke - 8 Makcik Besah..hehe !

SAYA SAYANG MAK SAYA !

Thursday, February 3, 2011

:: Terkam Wonderland ! ::

Assalamualaikum

29 Januari 2011

Cik Alin sekeluarga buat Family Day dekat Wonderland Melaka.
Sebelah Taman Botani je.

Gerak dari rumah pukul 8.45 pagi.
2 kereta gerak dulu.
Cik Alin gerak last sebab tunggu kereta ketiga ambil Cik Alin kat uma..sebab Cik Alin offer nak kunci rumah sebelom pergi. hehe
Pukul 9 pagi baru la driver Cik Alin sampai.
Wahhh..tak ku sangka naik kereta baru rupenye.
Hahaha..suke3!

Sampai melaka around pukul 10.30..
Park kat wonderland dalam kul 11..
sampai je sana Cik Alin terus keluarkan prop yang Cik Alin beli semalamnye..hehe.
Saje beli sebab da tau ade DSLR..hehehe.

Tunggu kak yani beli tiket, (xtau berapa sebab xkene bayor and xmintak dibayar pun) hehe
masuk je terus start snap2 !
 kanak-kanak sentiasa mendahului kalau aktiviti begini kan !
Bukti kukuh Cik Alin berada di Wonderland ! HAHA

Dapat port terus letak barang, and terjunn !
As usual la, kanak-kanak memang suke mendahului !

Cik Alin take time snap pic dulu..bagi chance yang "muda-muda" main air.
Lepastu ape lagi, terkam la !



berkuak ehh, menguakk ehh, ape2 jela..asalkan dapat main air !

tengah2 main air tu, Cik Alin dengar announcement ade maskot datang !
Cik Alin buat xtau je..
Rupe-rupenye mereka-mereka ni pergi terkam maskot2 tu..
Ishhh !
Dah r xngajak !
Tau-tau je kamera da kene bawak lari..



 takpe takpe xjeles punn !

Kat first stage Cik Alin main gelongsor je.

Ini skuad pendengki. mentang mentang gelongsor ni gelap, mereka menjerit2 memanggil mangsa. HAHA

Second stage, main next gelongsor pulak.

 Azlan, Azlin, Hazri. Lumba Lumba !
 Kejayaan semakin teserlah !
Hoyeahhhh ! Cik Alin winnn !!

Haha. Banyak syiokk main ini gelongsor. Dua kali naik sebab first naik xde photographer. Kali kedua naik baru abang jijul snap kan ! TQ.

Sambil kami main air, parents dan orang2 tua yang lain hanya melepak di cafe.
ujan woo..
Ops! yang muda pun ade yek.HEHE

Lepastu Cik Alin turun balik kat first stage sebab anak anak sedare Cik Alin suruh temankan main gelongsor.
Huh..layankan aje !
Rupe rupenye tengah tengah syokk main gelongsor bawah tu, ade la abang abang Cik Alin ni main kat atas xmengajak ! Hishhhh




tengok lah wajah wajah kegirangan mereka !

Third stage, main kat ombak buatan pulak.


Cik Alin bersama anak anak.

Hari da semakin petang. Ketua tiup wisel suruh naik naik. HAHA
Orang orang tua pun dah lapar nak makan. 
Penat tunggu kiteorang main.

Naik atas semula, Cik Alin pose kejap.


hehe..try try.

then tukar baju.
Gerak ke Taman Botani.

lompat tinggi sebenarnye tu. tapi photographer lambat snap.HAHA

Membuka bekalan yang dibawa dari rumah.
Tengah bukak bekal bekal sume tu, tibe tibe makcik besah kata :
"agak nasi kau tak bawak ye!"
HAHA
lauk banyak, nasi xbawak.

abah xmakan kalau xde nasi.
spagetti pun dia xlayan.
then, abang jijul dengan kak yani pegi cari nasi kat luar.
kiteorang ni makan je ape yang ada.
Cik Alin cam biasa main kamera je.





HAHA. Comel la mereka mereka ni.

Jage jage. mereka mereka ni suka usha orang.

Ni ade lagi yang comel comel.


Ahh, comel pulak yang ni? 

Habis makan, siap siap berkemas.

Mak, abah, abg man, kak yani, amira, aqila, hajid, utih, & pak utih pulang terus ke segamat.

Cik Alin, alan, ical, abg jijul, kak inda, kak kili, kak in, abg kamal, abg an, kak diasa, nazrul, fazreen, farisha, fahmi, hazri, hakim, haziq, najiha gerak ke Muar. Tido sane.

Hehe tu je kisah terkam buat kali ni.