Thursday, February 3, 2011

:: Terkam Wonderland ! ::

Assalamualaikum

29 Januari 2011

Cik Alin sekeluarga buat Family Day dekat Wonderland Melaka.
Sebelah Taman Botani je.

Gerak dari rumah pukul 8.45 pagi.
2 kereta gerak dulu.
Cik Alin gerak last sebab tunggu kereta ketiga ambil Cik Alin kat uma..sebab Cik Alin offer nak kunci rumah sebelom pergi. hehe
Pukul 9 pagi baru la driver Cik Alin sampai.
Wahhh..tak ku sangka naik kereta baru rupenye.
Hahaha..suke3!

Sampai melaka around pukul 10.30..
Park kat wonderland dalam kul 11..
sampai je sana Cik Alin terus keluarkan prop yang Cik Alin beli semalamnye..hehe.
Saje beli sebab da tau ade DSLR..hehehe.

Tunggu kak yani beli tiket, (xtau berapa sebab xkene bayor and xmintak dibayar pun) hehe
masuk je terus start snap2 !
 kanak-kanak sentiasa mendahului kalau aktiviti begini kan !
Bukti kukuh Cik Alin berada di Wonderland ! HAHA

Dapat port terus letak barang, and terjunn !
As usual la, kanak-kanak memang suke mendahului !

Cik Alin take time snap pic dulu..bagi chance yang "muda-muda" main air.
Lepastu ape lagi, terkam la !



berkuak ehh, menguakk ehh, ape2 jela..asalkan dapat main air !

tengah2 main air tu, Cik Alin dengar announcement ade maskot datang !
Cik Alin buat xtau je..
Rupe-rupenye mereka-mereka ni pergi terkam maskot2 tu..
Ishhh !
Dah r xngajak !
Tau-tau je kamera da kene bawak lari..



 takpe takpe xjeles punn !

Kat first stage Cik Alin main gelongsor je.

Ini skuad pendengki. mentang mentang gelongsor ni gelap, mereka menjerit2 memanggil mangsa. HAHA

Second stage, main next gelongsor pulak.

 Azlan, Azlin, Hazri. Lumba Lumba !
 Kejayaan semakin teserlah !
Hoyeahhhh ! Cik Alin winnn !!

Haha. Banyak syiokk main ini gelongsor. Dua kali naik sebab first naik xde photographer. Kali kedua naik baru abang jijul snap kan ! TQ.

Sambil kami main air, parents dan orang2 tua yang lain hanya melepak di cafe.
ujan woo..
Ops! yang muda pun ade yek.HEHE

Lepastu Cik Alin turun balik kat first stage sebab anak anak sedare Cik Alin suruh temankan main gelongsor.
Huh..layankan aje !
Rupe rupenye tengah tengah syokk main gelongsor bawah tu, ade la abang abang Cik Alin ni main kat atas xmengajak ! Hishhhh




tengok lah wajah wajah kegirangan mereka !

Third stage, main kat ombak buatan pulak.


Cik Alin bersama anak anak.

Hari da semakin petang. Ketua tiup wisel suruh naik naik. HAHA
Orang orang tua pun dah lapar nak makan. 
Penat tunggu kiteorang main.

Naik atas semula, Cik Alin pose kejap.


hehe..try try.

then tukar baju.
Gerak ke Taman Botani.

lompat tinggi sebenarnye tu. tapi photographer lambat snap.HAHA

Membuka bekalan yang dibawa dari rumah.
Tengah bukak bekal bekal sume tu, tibe tibe makcik besah kata :
"agak nasi kau tak bawak ye!"
HAHA
lauk banyak, nasi xbawak.

abah xmakan kalau xde nasi.
spagetti pun dia xlayan.
then, abang jijul dengan kak yani pegi cari nasi kat luar.
kiteorang ni makan je ape yang ada.
Cik Alin cam biasa main kamera je.





HAHA. Comel la mereka mereka ni.

Jage jage. mereka mereka ni suka usha orang.

Ni ade lagi yang comel comel.


Ahh, comel pulak yang ni? 

Habis makan, siap siap berkemas.

Mak, abah, abg man, kak yani, amira, aqila, hajid, utih, & pak utih pulang terus ke segamat.

Cik Alin, alan, ical, abg jijul, kak inda, kak kili, kak in, abg kamal, abg an, kak diasa, nazrul, fazreen, farisha, fahmi, hazri, hakim, haziq, najiha gerak ke Muar. Tido sane.

Hehe tu je kisah terkam buat kali ni.

3 comments:

Hairil Rizal said...

One day nak pegi gak Melaka Wonderland ni. Ari tu masa pegi Melaka ada gak org promote soh pegi situ tapi tak sempat ah!

Cik Alin said...

haha yeke,
next time pegila..
jom pegi same2 warlord..hehe

btw, mmg syiokk kat sane !

OnlyZul said...

apsal gmbr kecik...
sayang la..prop dah mahal..hahaha..
besarkan sikit gmbr lagi ok kot..