Tuesday, August 16, 2011

Entry Ramadan dan Cuti-Cuti Malaysia xabis lagi.

Assalamualaikum.

2 hb Ogos

Last day puasa dekat Manjung. Sebab malam tu nak gerak balik kampung Dayang dekat Sabak Bernam. Siang tu just kemas-kemas barang, lepak-lepak. Diajak buka dekat hotel. Masyukk ! Sedap3 ! ORCHID INN dekat LUMUT. Thanks pakcik REDZUAN belanja buka kat citu !

Malam pukul 10 gerak balik sabak bernam.
Sebelum tu singgah billion beli Cool Blog ! ngee
Pukul 12 tgh malam sampai la kat kampung. Cik Alin dah set mind nak tido dalam KELAMBU !
Weeee..nenek pasangkan kelambu that time.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

3 hb Ogos

Lepak kat kampung, main dengan irfan dengan nabila (sepupu dayang). kecik lagi. Irfan sebaya hajid (2 tahun). Nabila umur baru 6 bulan rasenye. Best layan doang. Sebab mereka kanak-kanak riang !

Petang tu nenek  dengan nenek ani (2 nenek tau !) ajak jalan jalan kat bazar  Sungai Besar. Perghhh..memang sangat besar tapi yang peliknye sebesar besar tu xde pun yang jual kerabu perut. Pelik pelik..

Yang paling best sebab ape tau ? Sebab nenek kate nak ape tunjuk je. Nenek bayar. Cik Alin angguk je semua yang ada. hehehe..

------------------------------------------------------------------------------------------------------

4 hb ogos

Hati dah vrooom..vrooommm...vrooommmmmm nak balik SEGAMAT! Gerak pukul 12 tgh hari dari kampung, then pegi singgah hospital Ampuan Jemaah sebab dayang nak amek ubat, then jumpe pakcik dia then terus shoot johor !

Sampai segamat dalam pukul 5, hantar jaja balik rumah dia dulu then kiteorang singgah bazar dekat bandar utama. perghhh..the best part bukan bazar nye. tapi cik alin jumpe satu port baru untuk hang out ! IMPIAN DUNIA..yabedabeduuuu...tu tempat lepak kat BP selalunye kalau nak melalak..hehe. Kat segamat dah ade boleh la ajak abang (abang betol tau) sebab dia suke nyanyi2..hehehe.

then sampai rumah dalam pukul 6. serius rindu kat semua. Xsabar nak berbuka bersama. Ramai + kecoh ! haha

------------------------------------------------------------------------------------------------------

5 hb ogos

Lepak dekat rumah je. That time hari jumaat kan. kenela jemput budak budak ni balik sekolah. memang syiok jadi ibu bapa sementara ni. tiap kali cik alin jemput mesti kene bawak hajid same2. dia peneman tatkala bosan menunggu. tapi sebenarnye xbosan pun sebab ramai makcik makcik ni ajak bercerita. bercerita bukan bergosip ye..ekekeke...

singgah kedai hajid nak beli gula gula. sampai kat sekolah ade budak perempuan usha dia depan depan. cik alin cakap "kalau hajid gentleman, bagila kat dia"..then dia terus bagi. perghhh..memang gentle la anak sedare aku sorang ni. tapi..tapiikan..mak budak perempuan tu marah budak perempuan tu sebab budak perempuan tu puasa. mane boleh makan gula gula. cik alin buat tak tau je. hehe

------------------------------------------------------------------------------------------------------

6 hb ogos

Kak inda dengan abang jijul arrived from bangi. Wahh..bertambah isi rumah lagi hari tu. Petang tu ajak kak inda dengan kak kili jalan jalan dekat bandar. cari ape yang patot. yang patot je ! dah jumpe balik la.

masa berbuka tu syiokk. abah ntah kenapa nak main teka teki pulak. layan...

teka teki pilihan cik alin :

abah : sembahyang maghrib sah tak imam bace kuat kuat ??
kiteorang : sah !
abah : mane sah kalau bace "kuat kuat kuat kuat kuat kuat kuat..."
kiteorang : hahahahahahhahahah...

banyak jugak la soalan dari pakcik ahmad tu. tapi teka teki orang lame..layankan aje!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

7 hb ogos

hari last kat segamat that time. gerak balik parit raja pukul 2 ptg. amek jaja dekat rumah dia then shoot parit raja. dalam pukul 5 sampai. terus pergi bazar beli juadah berbuka.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

hmm..bila teringat balik puasa tahun lepas, xpergi bazar langsung kot ! tapi tahun ni oo mak aii..boleh kate hari hari pegi sebab malas nak masak. hmm,, ramadan dulu dah xsame dengan yang sekarang.

=)

No comments: