Friday, January 14, 2011

:: Thanks Follower Yang ke 200 ! ::

Assalamualaikum.

Alhamdulillah dah bertambah dah follower Belog Cik Alin ni ek..



Oleh itu dengan berbesar hati Cik Alin nak memperkenalkan lah jejaka yang berasal dari Kuantan ni..tapi menetap di Shah Alam, Selangor kot..

Nama diberi : Khairil Adlan Bin Roslan

Dikenali sebagai blogger yang sempoi..hehe

Facebook Beliau sila klik sini.

Blog beliau famous dengan nama SEMPOI GITOO...





Sila klik nama blog beliau untuk terus ke Blog beliau k !

Heheh..

Btw, thanks ye adlan..awak memang sempoi la !

Thanks jadi follower Cik Alin yang ke 200..

Really appreciate it !

Wednesday, January 12, 2011

:: Dari Melaka Pergi Ke Pahang... ::

Assalamualaikum.
Cik Alin rasa ramai orang tahu lagu Joget Pahang kan..

"Dari Melaka ke negeri Pahang,
Singgah di Johor beli berangan..."

Haa..arini nak tergelak sebab Jaja buat lawak...

Dia nyanyi camni

"Dari Melaka ke negeri Pahang,
Singgah sebentar beli berangan.."

Lepastu Dayang nyampuk..

"Singgah sebentar ke singgah di Johor ?? "

Jaja kata singgah sebentar..

Cik Alin kate singgah di Johor !

"Kan dari Melaka nak pergi Pahang kene lalu Johor ! "

Lepastu Jaja jawab,

"Kan lalu highway ...(sambil buat muka blurr) "

"Dulu-dulu ade highway ke Yong ???"

"Ehh..ehh...HAHAHAHHA! Mane la aku ingat lagu ni lagu lame..HAHAHA!

Aduhai..tengah duduk-duduk cari idea nak taip entry, tibe-tibe Jaja bagi idea nak buat entry ek...
Thanks Jaja.

HAHAHAHA !

Tuesday, January 11, 2011

:: Jogging & Jogging & Jogging ! ::

Assalamualaikum.

Sudah seminggu nampaknya Cik Alin memulakan semula aktiviti yang menyakitkan menyihatkan badan ni.
Tak tahu lah sampai bila tapi InsyaAllah akan berterusan.
Kalau dah stop nanti susah pulak.

Sumber : Abang Google  !

Penat & penat & penat !
Tapi kene buat jugak.

Lepasni nak kene bawak skipping lak !


Saje je join training budak Silat UTHM.
Tapi Cik Alin xjoin game pun.
Saje je nak ikot member !
Bila lagi nak buat kan ?!
Jom la rakan - rakan blogger kita menyesakkan traffik petang beramai-ramai keluar berjogging di kawasan masing-masing !
Best tau !

Sebabnya :
" TIADA ALASAN UNTUK TIDAK CERGAS ! "

Monday, January 10, 2011

:: Senyum Je ::

Assalamualaikum..

Senyum..tak perlu kata apa-apa
Senyum..tak perlu kata apa-apa
Senyum..tak perlu kata apa-apa
Senyum..tak perlu kata apa-apa

Cik Alin nak suruh senyum je.
Tak haruslah nak kata apa-apa..
Hehehe


p/s : perasan x smiley ni tunjuk peace ??
comel kan !
haha

Sunday, January 9, 2011

:: Facebook ohh facebook !! ::

Assalamualaikum.
Akhirnya Facebook akan ditutup pada 15 Mac 2011 nanti !
Nanti budak-budak kecik yang dah mula main facebook ni start la merengek..
Padan muka korang..
haha

Bagus jugak dia nak tutup laman web ni.
Yela nanti takde la parent yang risau dekat anak-anak dia yang asik dok mengadap lappy or pc..
Gara-gara facebook ni la !
(ceh cakap orang, Cik Alin pun samela ! )

untuk keterangan lanjut sila klik sini!

:: Azam tahun baru ! ::

Asslamualaikum..

Tahun baru ni mesti la ada azam baru kan.
Azam baru Cik Alin ade banyak..

1. Nak improve my pointer lagi !
2. Nak beli DSLR
3. Nak fit ! (tiada alasan untuk tidak cergas ! )
4. Nak belajar bawak kereta 

tu je setakat ni..

Tapi ade sorang member ni

Azam tahun baru nak belajar baca novel kot..
Tapi agak tidak normal bila Cik Alin melihat dia sedang membaca novel..
Huahuahua..
Yela sekejap gelak...sekejap nangis..sekejap senyum..sekejap kau tido..haha





sob..sob..sob..
lokasi : masjid uthm

Hahaha

Apa azam tahun baru korang ??

Hehe

:: Happy Friendship Day Mus ! ::

Assalamualaikum..
Hari ini 9 Januari 2011..
Genap 4 tahun Cik Alin dengan Cik Mus mengikat ikatan persahabatan sebagai sahabat baik..
InsyaAllah semoga berkekalan hingga ke akhir hayat.
Aminn..

To Mus :
Semoga persahabatan kita kekal selama-lamanya.
Semoga family kita saling kenal antara kita sebaik mungkin.
Semoga aku bole jadi yang terbaik untuk kau dan kau yang terbaik untuk aku..
Semoga kau x emo2 dengan aku banyak sangat..
hehehe
banyak nak gtau.
tapi tau2 sendiri la.
Sayang kau !
Jage diri !
Belajar rajin.
Semoga menjadi debater yang terbaik !

p/s : arini mus ade game debate, good luck dear !

:: Gonggok Temanku ::

Assalamualaikum

Sape takot ulat gonggok ??
Angkat kening..
Yela kalau angkat tangan mesti malu kan..
Hehehehe

Cik Alin sayangkan mereka.
HAHAHAHA

sayang ade makne tau !
apekah maknanya ??
lu pikir la sendiri..

aritu cuci2 lantai depan uma..
binatang2 kesayanganku ini memang suka main air..
so doang join sekali..

sekali keluar dekat 10 ekor jugak la..
tapi Cik Alin sempat bertegur sapa dengan 5 ekor ni je !



see !! beratur nak salam Cik Alin..sopannya !
ahak !



lepastu nak manja2 pulak..
eee...ape kuning2 tu..huahuahua..

Gonggok ni pesan, nanti kirim salam dekat Dayang & Jaja okay !
Hahah
gataii !

Terlompat-lompat n bekejar-kejaran dayang jawab salam gonggok ni..
teruja agaknya..
dalam erti kata lain, dia sangat la "cinta" dekat gonggok..
(cinta = sangat benci + geli)

Hahahaha..

Nanti teman Cik Alin cuci lantai depan lagi eh kawan2...

Saturday, January 8, 2011

:: Wiping Cream ! ::

Assalamualaikum

Arini nak cerita pasal wiping creammmm !
Sedapnye..
Da lame xmakan !
Last makan pun 2 minggu lepas..
Lame dah kan !
huhuhu

Cik Alin suke makan sebab akak Cik Alin yang ajar..
Dia buat cookies..
Lepas tu ter'hangit' sikit..

So dia malas nak teruskan menghias cookies dia tu..
Dia terus makan dengan wiping creamm..
Yummy !!
Cookies tu adelah dalam 30 biji.
Dia makan 3-4 biji sehari..
So boleh la save untuk 10 hari makan kan..kan..kan.

Tapi kebetulan Cik Alin balik mase tu..
sape suruh makan depan Cik Alin kan..kan..kan !
Bajet untuk 10 hari da tinggal 3 hari je.
Huahuahua..!

Sedap..sedap..sedap !!!

Macam makan oreo jugak



ini la cookie ter'hangit' sikit tu..



letak wiping creamm atas dia..banyak2 pun takpe !!



"tink"..ini baru sikit je letak..



nyummmmmm...nyummmmm...nyummmmmmm !!!!
sedapnye tak terkata !!

nak??
buat la sendiri..
wiping cream beli kat kedai..

p/s : letak wiping cream dalam bekas dalam satu senduk..lepastu putarkan dia dengan mesin pemutar..takpun putar manual pakai tangan pun boleh..
Nanti dia dah kembang bole makan banyak2!!!

Sedaaaapppppp !!!

Thursday, January 6, 2011

:: Agak-agak menganggur tu... ::

Assalamualaikum ..

Pagi tadi sungguh indah dan ceria.
(Ayat manis text akak Cik Alin pagi tadi soh bank in duit..huhu)

Petang pulak sungguh redup dan dingin..

ape kaitan ??
HAHA

Ok2..

Petang tadi kami (Cik Alin, Dayang, Jaja, Teha & Aina) pegi ke library untuk meminjam buku.Yela, takkan gi library nak jumpe librarian pulak ?
Huhuhu..

Dalam perjalanan menuju ke library, Dayang tibe2 bersuara seolah2 seorang pemandu pelancong.

"Ok, ini bangunan pejabat pendaftar yang baru. Kita sekarang akan menuju ke bangunan library...bla..bla..bla.. "

Kami tergelak mendengar

Jaja : Amboi suara sebijik pengacara !

Teha : X boleh bla la Dayang !

Cik Alin : Hahaha

Tibe2 Aina kate : Agak-agak menganggur tu kau apply la jadi keje jadi pemandu pelancong..

wakaka..satu keta gelak..

Dushh !!

Dayang terkena. 

Dah sampai library kami pinjam buku..

Masing2 xnak kalah..

Sorang minimum pinjam 4 buah tadi. Yang maximum 7. Dayang la tu. Xnak kalah tu !!

Guna mesin pinjam sendiri..

Lepas godeh2 mesin tu..

Da settle print resit..

then finish !

"Ok girls, lets go home ! "

Dayang lead..

Tibe2,

ti not ti not ti not..(macam bunyi ultraman yang tinggal 3 minit tu..)

ehh, kenapa ni ?

Dayang gelabah..

Tadi belagak sangat dia siap dulu..huhu

G kaunter check balik buku tu.

Rupenye ade buku yang x di detect..

Huahuahua..

Banyak sangat kau pinjam tu..

Cik Alin pun cakap 

"agak-agak menganggur tu kejelah kat library ni"

HAHAHAHA...

Nak tau kisah selanjutnye ??

Wednesday, January 5, 2011

:: PTPTN dapat lewat la pulak ::

Assalamualaikum..
Masuk arini da 3 hari  kuliah start..
Bila semester da bermula, banyak la duit nak guna..
Tapi tibe2 dapat makluman yang PT sem ni dapat lewat sikit..

ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA,

MAKLUMAN KEPADA PELAJAR-PELAJAR UTHM PEMEGANG BIASISWA JPA DAN PTPTN

DIMAKLUMKAN BAHAWA PEMBAYARAN BAGI BIASISWA JPA DAN PTPTN BAGI SEMESTER 2 SESI 2010/2011 MENGHADAPI MASALAH KELEWATAN BAYARAN. DIJANGKAKAN PEMBAYARAN HANYA AKAN DIBUAT PADA :-

(1) PTPTN    -    SELEWATNYA PENGHUJUNG JANUARI
(2) JPA         -    SELEWATNYA PERTENGAHAN FEBRUARI

PIHAK PEJABAT HAL EHWAL PELAJAR DAN PIHAK PENAJA MEMOHON BERBANYAK-BANYAK MAAF DIATAS KESULITAN YANG TIMBUL RENTETAN DARI PEMBAYARAN LEWAT INI.
SEKIRANYA PARA PELAJAR MENGHADAPI SEBARANG MASALAH DAN PERTANYAAN SILA HADIR KE PEJABAT HAL EHWAL PELAJAR, UTHM.

SEKIAN, HARAP MAKLUM.

UNIT BANTUAN KEWANGAN DAN KEBAJIKAN MAHASISWA
PEJ. HEP

Haishhh..
Even dapat lewat, adakah duit itu akan dijamin habis lambat jugak ??
Huhuhu
itu bergantung kepada perbelanjaan masing2 la..
hehe

Hope dapat save sebab sem  ni hanya 4 bulan sahaja..
Yippppii !!