Monday, April 25, 2011

A Year Without Rain

Let's try sing this!




Oooooh 
Can you feel me when I think about you? 
With every breath I take 
Every minute, no matter what I do 
My world is an empty place 

Like I've been wonderin' the desert 
For a thousand days 
Don't know if it's a mirage 
But I always see your face, baby 

I'm missing you so much 
Can't help it, I'm in love 
A day without you is like a year without rain 
I need you by my side 
Don't know how I'll survive 
A day without you is like a year without rain 
Ohhohoh, Woooaaahh woaahh 

The stars are burning 
I hear your voice in my mind 
Can't you hear me calling 
My heart is yearning 
Like the ocean that's running dry 
Catch me I'm falling 

It's like the ground is crumbling underneath my feet 
(Won't you save me) 
There's gonna be a monsoon 
When you get back to me 
Ohhhh baby 

I'm missing you so much 


Can't help it, I'm in love 
A day without you is like a year without rain 
I need you by my side 
Don't know how I'll survive 
A day without you is like a year without rain 
Ohhohoh, Woooaaahh woaahh 

So let this drought come to an end 
And make this desert flower again 
I'm so glad you found me 
Stick around me 
Baby, baby, baby, oh 
It's a world of wonder with you in my life 
So hurry baby 
Don't waste no more time 
And I need you here 
I can't explain 
the day without you 
Is like a year without rain 
Ohhohoh 

I'm missing you so much 
Can't help it, I'm in love 
A day without you is like a year without rain 
I need you by my side 
Don't know how I'll survive 
A day without you is like a year without rain 
Ohhohoh, Woooaaahh woaahh 
Ooohh, Ooooooooouuhh

Source : Here

Friday, April 22, 2011

I Do.

It's always been about me, myself, and I
I thought relationships were nothing but a waste of time
I never wanted to be anybody's other half
I was happy saying I had a love that wouldn't last
That was the only way I knew 'til I met you

You make we wanna say
I do, I do, I do, do do do do do do doo
Yeah, I do, I do, I do, do do do do do do doo
Cause every time before it's been like
Maybe yes and maybe no
I can't live without it, I can't let it go
Ooh what did I get myself into?
You make we wanna say I do, I do, I do, I do, I do, I do

Tell me is it only me
Do you feel the same?
You know me well enough to know that I'm not playing games
I promise I won't turn around and I won't let you down
You can trust I've never felt it like I feel it now
Baby there's nothing, there's nothing we can't get through

So can we say
I do, I do, I do, do do do do do do doo

Oh baby, I do, I do, I do, do do do do do do doo
Cause every time before it's been like
Maybe yes and maybe no
I won't live without it, I won't let it go
What more can I get myself into?
You make we wanna say

Me, a family, a house, a family
Ooh, can we be a family?
And when I'm eighty years old I'm sitting next to you

And we'll remember when we said
I do, I do, I do, do do do do do do do
Oh baby, I do, I do, I do, do do do do do do do
Cause every time before it's been like
Maybe yes and maybe no
I won't live without it, I won't let us go
Just look at what we got ourselves into
You make we wanna say I do, I do, I do, I do, I do, I do,
Love you



Love all of them !!


Jumpe lirik ni kat sini

Thursday, April 21, 2011

Hari ini punye cerita,

Assalamualaikum.

Semalam Cik Alin tido agak lewat. Then bangun pn agak lewat. Thought that I can sleep more hours today but CANNOT !! At 9 a.m Makcik Besah already wake me up. Dalam keadaan sedang lena dulit mimpi indah, tibe-tibe ade 2 orang wanita bertandang. Ouh, nak beli barang SMARTHERBS rupanya. Makcik Besah ni punya la menggelabah kejutkan Cik Alin suruh bangun cepat-cepat. Tapi mula-mula Cik Alin xlayan. Sebab rasa bantal tu lagi best layan. Agak tiga @ empat kali jugak la Makcik Besah tu kehulu kehilir kejut anak dia ni sampai la Cik Alin gagahkan diri membuka mata. Belom sempat nak cuci GIGI, hanya sempat basuh muka 2 kali je sapu air pastu terus amek order then start motor pegi rumah abang amek barang. Dah la aku boleh offer Hajid (my nephew) ikot aku naik motor mase tu. Mata jangan cite la, kalah kak limah.

Dah sampai rumah abang, terus pegi amek barang yg dipesan. Lepastu konpius kejap. Barang ni ade yg dalam kotak, ade yang set gantung, mane satu diorang nak ni ? Alaaaaaa...amek jela semua !! Kalau ikot jumlah yang dipesan ade 10 barang. Disebabkan aku mamai macam hape tah jumlah barang yang aku amek ialah 16. Banyak woo..dah la bawak Ajid. Mane aku nak letak barang-barang ni lak ? Bakul ade 1 je. Tu pn da sumbat budak busuk ni ha. Ahh bawak jela. Tiba2 satu plastik dah koyak. Huarghhhhh..cmne ni ? Plastik ade 3 mase tu. Barang2 berat tu yang ley koyak. Makcik Cik Alin nampak Cik Alin dalam keadaan yang menjanggalkan itu. Cik Alin mintak plastik besar kat dia nak letak barang tu. Tapi dia malas nak cari. Hampehh jek. Then wat keputusan letak je dulu 2 plastik tu kat tepi jalan sebelah rumah makcik tu. Dia kate okay je. HAHA. Then hantar la barang tu balik rumah dulu. Pastu second trip amek barang yang letak kat tepi jalan tu. Kali ni customer tu follow. Wat tebal muka jela letak barang tepi jalan. Nasib bek sempat cover. HAHA.

Dah settle perkara pertama, mesti ada perkara kedua pulak kan. Before that, Cik Alin mandi, gosok GIGI, cuci muka + buat muka senyum depan cermin lame2. Sebab ? Bagi muka nampak lebih segar daripada biasa. HEHE. Took breakfast at 11.20 a.m. Dah ade orang lunch pn at that time kan ?? HAHA. Do I care ? Emm, around 11.30 a.m da kene pegi jemput Aqilah balik sekolah (Pra Sekolah). Hajid asik nak ikot je. Huh, jadi supir bentarr. Lepastu On9 sekejap, sebab nak update PERKIM punye report. Pastu da dekat pukul 1, kene jemput Amira pulak. Supir lagi. Cam biasa Hajid follow lagi. Lepastu amek mase 5 minit membebel dekat Amira sebab balik sekolah COMOT ! Budak darjah 1 memang cmtu kan. HUHU.

Around 2 p.m niat nak hantar Amira pegi sekolah agama pulak tapi cuaca xmengizinkan. Let my Abah bawak dia naik kereta pegi sekolah agama sebab abah pn nak jemput adik aku kat sekolah menengah tu. Then layan Hajid, sambil tgk tv. Then aku terniat nak study pulak. Pegi la bukak buku Engineering Material Selection tu. Study dalam keadaan sejuk sebab waktu tu da hujan lebat + petir + kilat. Hajid dah tido. Aqilah layan mata atas katil Cik Alin dengan adik Cik Alin. So, habis 3 chapter terus tutup mata. Ngantuk seyh bace buku tu. Sumpah !

Dah tertido lebih kurang sejam, Makcik Besah kejut lagi macam pagi tadi. Hadoooo..! Dia suruh tido sebelah Hajid sebab dia nak keluar pegi rumah jiran sebelah. Lagipun sabtu ni jiran Cik Alin nak kawen. So my mom nak pegi tolong la sikit-sikit. Sikit je okay. Sekali lagi Cik Alin gagahkan diri lending sebelah Hajid, tapi sebelah kaki dia la. sebab dia tido posisi salah tu. So, xpasal2 Cik Alin ditendang bertubi-tubi. Ini budak memang suke kenekan saya ! Xpe2..dia masih kecil. Kita perlu bersabar.

Around 5.15 dia dah bangun dulu dari Cik Alin. Sebab dia dengar kereta mak dia dah balik. So, Cik Alin pn bangunla. Sembang2 dengan my kakak ipar, then dia offer satu job untuk jage booth sabtu ni. Wahh ! I loike ! Terus terima offer tu tanpa pikir panjang. Dah la satu booth tapi 2 owner. Dua2 stok Cik Alin kene handle. Xpe, i'll try my best ! InsyaAllah.

Pastu tolong Amira buat keje sekolah dia pulak. Bahasa arab tu. Dah lame tinggal. Nak taknak kene ajar jugak. Xpasal2 Cik Alin bukak google translate untuk cari jawapan. HAHAHA. Pecah tembelang. Pastu mandikan Hajid pulak. Then, baru nak makan untuk lunch. Time makan depan TV Aqilah suka menyibok. Kan dah kene share. hukhukhuk. xpe2, budak kecik. kita kene bersabor.

Pastu dah maghrib Amira nangis-nangis keje sekolah dia xsiap lagi. "Cik Alin, kita xtau buat MATEMATIK ni"...ehh kau ni. aku ingat da siap dah kejenye. Cik Alin pn cek la buku dia. Emm, POLA NOMBOR. Ape benda ni ek. Silibus darjah 1 ni. Pastu dah ingat. Tapi pelik kejap. Ade yang xkene. Then, xpasal2 Amira kene marah sekali lagi. " Kakak salin soalan kat papan hitam x abis kan!! "..dia tunduk angguk. Haa, cmne Cik Alin nak ajar kalau soalan tak ade. "Kakak pegi rumah najmudin sekarang, pegi tanye dia ape cikgu suruh buat!! "Dia pn bla dengan muka selamba pegi rumah jiran sebelah pinjam buku. Then, dia siapkan keje dia tu. Cik Alin cek buku dia lagi. Hmm, ade lagi satu buku dia x siapkan. So, kene la tunggu dia siapkan satu-satu kerja.

Dah siap kene tunggu Ayah dia jemput pulak. Sambil2 tu, kami bosan seketika, Cik Alin tanye Amira, "kakak nak make up x ?" "Nak! " "Jom! "

Selesai menconteng, kelihatan wajah kegirangan timbul dimukanya. HAHAH. Budak2, layankan aje. Pastu ade orang call. Sibok je membe Cik Alin tu nak call2. Tau la kredit banyak. HUAHUAUA.
Xsempat nak padam kan hasil contengan kat muka budak tu, ayah dia pn sampai dalam pukul 10. So, dia balik begitu sahaja.

Selepas kejadian itu barulah Cik Alin berkesempatan untuk mandi. HAHAHA.

HUH! Letih menaip. Sekian.

Tuesday, April 19, 2011

A D I K & A B A N G

Assalamualaikum



This is my 'abang angkat'. Enjoy hang out with him. Never stress up my mind. Always give his support to me. Thank you. InsyaAllah will never forget your kindness and all moment with u will stay deeply in my heart.

Sunday, April 17, 2011

MUET done !!

Assalamualaikum.

17 April 2011

7.30 in the morning, my housemate (Dayang, Jaja) and I went to Sekolah Menengah Datuk Menteri again to finish up our last paper for MUET. Paper 1 (listening), Paper 3 (reading), and Paper 4 (writing).

Paper 3 start first from 8 a.m until 9.30 a.m. Then break about 30 minutes. Continue with Paper 4 start from 10 a.m until 11.30 a.m. Lastly Paper 1 come. Start from 12 p.m until 12.30 p.m.

After finishing all the papers, Dayang feel so excited because she can't wait to go back to her hometown. Study week holiday just begin. But Jaja and I will go back to our hometown tomorrow. This is because tomorrow we got a programmed to handle. Maybe after Zohor we will start our journey.

InsyaAllah, i'll take only 8 days for my holidays..hehehe.

Thursday, April 14, 2011

Luahan Hati Seorang Abang

"Guruh dilangit belum tentu hujan akan turun, hati yang sakit belom tentu ada penawarnya..i pray for the boundless sky above.."

"Kenapa hari yang terbaik bagi aku, takde orang-orang yang aku sayang disisi ??"

"Hmm..besarnya cabaran dalam hidup aku ni..tadi aku main bola, aku score gol kemenangan..aku buat orang gembira, tapi aku yang tak gembira..pelik ek, macam mana ni..aku rasa kosong.."

"Haish, aku tak tau nak luah kat sape..kau jelah, adik aku yang paling rapat..sorry ey kalau aku ni emo.. =("


Hmm, hidup ni tak selalu indah la bang. Aku pun lalui ape yang kau lalui. Aku tetap sokong kau dari belakang. U're my best fren 4ever !

SPEAKING TEST !

12 Apr 2011

          That day I have taking my MUET SPEAKING TEST at Sekolah Menengah Kebangsaan Datuk Menteri, Ayer Hitam Johor. Of course I'm feeling very nervous just because this is the first time I'm taking this test and I hope this is the last. Never want to repeat it. It make me double shakky !!

          We arrived at that school at 7.20 a.m. After parking, we were asked to wait at the canteen until 7.40 a.m and then we can go to the quarantine room. I've try to know each other among other candidates. They are very sociable and easy to get on. 

          At first, the instructor gave some briefing, and then we were asked to check our name, and our group members. I be the first candidate who try to check my group name. So excited! HAHA. Just wondering if I can be not the first candidate. Suddenly, it's shocked me ! CIK ALIN WAS THE CANDIDATE A! Damm ! I'm so worried because I don't like to be the first to start.

          Next, we were mentioned that there is one candidate that have taking his muet test yesterday. Even his name was on that day, he already take it on the day before. Then, our name were shift upward. I'm very happy because at that time I already not the candidate A. I be the candidate C. Thanks GOD !

          My group only have three members. One kakak, Jaja (my housemate) and me. They reduce my worried and I hope that we can collaborate while doing the group discussion.

          Tingggggg !

          The bell was ring once ! That's means that was our turn to start the test. I'm taking my seat then while I read the question paper, my first word is "ALHAMDULILLAH". The task quiet easy (The best quality of work should employee have) and I get the most familiar point which is "work as a team". 2 minutes were given just for us to throw any points on the paper. Even I'm still shaking, but I already get my point. When my turn come, I try to speak although using a broken english and and so many grammatically mistakes! HAHAHA. It take about 25 minutes for my group to finish that test.

          After finishing the speaking test, I quickly went downstairs with both of them and then we went back to the canteen while waiting for Dayang (my other housemate). 20 minutes wait for her. Then we went back to our house.

          Everyone feel free for a while after finishing the test. Then we continue our assignment.

*Cik Alin is trying writing an essay because her muet writing and listening test is on 16 Apr this Saturday.
Good Luck guys !