Saturday, May 21, 2011

Hajid nk buat vlog ! HAHA

Assalamualaikum.

Inilah percubaan kali pertama untuk si kecil ini.
Nama diberi Ahmad Nurasyam Hajid.
Dia suka beraksi depan kamera.
Cer tengok..cer tengok !
heheheh !


video



Nak tergelak tengok dia gelak cmtuh !
Comell orr...

Entry ni khas untuk kakak tersayang , kak inda.
Alin tau kak inda mesti tengok kan..hehehe.

Thanks 4 watching !
=)

Sunday, May 15, 2011

Menjadi ek korang !

Assalamualaikum.

Sekian lame menanti, barulah dapat tahu keputusannye. haha

Akhirnya my housemate @ classmate melekat dengan classmate sendiri !

Dayang & Mok

Jaja & Mud

Kelakar2..hopefully korang happy.

Lepas ni kurang la privacy kita bersama.

Takpelah kurangkan kontriversi, tingkatkan prestasi !

Chill guys !

Thursday, May 12, 2011

Study Week Haritu..

Assalamualaikum

video


Video ni dirakam sebelom kami berjuang menghadapi final exam..study week..
Mostly video Cik Alin asyik makan je kan..memang patot pn dia Chubby (bak kata seseorang tu)..
everytime mesti pikir pasal makan..haha.
hahah

Kredit to :

Cik Alin
Dayang a.k.a Kakak
Jaja a.k.a Ayong


Semoga semua mahasiswa dan mahasiswi berjaya mendapat keputusan yang cemerlang..aminn.

Selamat Menonton.

CHILL

=)

Wednesday, May 11, 2011

One In A Million



Jetsetter 
Gogetter 
Nothing better. 

Call me Mr. been there done that 
Top model chick to your every day hood rat 
Less than all but more than a few 
But I've never met one like you 

Been all over the world 
Done a little bit of everything 
Little bit of everywhere 
With a little bit of everyone 
All the girls I've been with 
Things I've seen it takes much to impress 
But sure enough your glow it makes your soul stand out from all the rest, baby. 

I could be in love 
But I just don't know (don't know, girl) 
Baby one thing is for certain 
Whatever you do is working 
Other girls don't matter 
In your presence can't do what you do 
There's a million girls around but I don't see no one but you 

Girl you're so one in a million 
You are 
Baby you're the best I ever had 
Best I ever had 
And I'm certain that 
There ain't nothing better 
No there ain't nothing better than this 

You're not a regular girl 
You don't give a damn about the loot 
Talking about I can't do for you 
But you can do for yourself 
Even though that ain't so 
Baby cause my dough don't know how to end 
But that independent thing I'm with it 
All we do is win baby 

I could be in love 
But I just don't know (don't know, girl) 
Baby one thing is for certain 
Whatever you do is working 
Other girls don't matter 

In your presence can't do what you do 
There's a million girls around but I don't see no one but you 

Baby you're so one in a million 
You are 
Baby you're the best I ever had 
Best I ever had 
And I'm certain that 
There ain't nothing better 
No there ain't nothing better than this 
Girl you're so one in a million 
You are 
Baby you're the best I ever had 
Best I ever had 
And I'm certain that 
There ain't nothing better 
No there ain't nothing better than this 

Diamond girl, 
Only one in the world, 
Just one of a kind, 
She mine. 

Ooh all that I can think about is what this thing could be 
A future baby 
Baby you're one of a kind 
That means that you're the only one for me 
Only one for me 

Baby (girl) you're so one in a million 
You are 
Baby you're the best I ever had 
Best I ever had 
And I'm certain that 
There ain't nothing better 
No there ain't nothing better than this 
Girl you're so one in a million 
You are 
Baby you're the best I ever had 
Best I ever had 
And I'm certain that 
There ain't nothing better 
No there ain't nothing better than this

Source : Here

Sunday, May 8, 2011

Maaf, kalau cuti sem ni saya agak busy sikit.

Assalamualaikum.

Cuti ni Cik Alin rasa nak busykan diri la.
Nak layan family je.
Maaf kalau ada yang kata "kenapa xon9 ?"
Bukan xnak on9, cuma jarang on9 je.
Kalau xbalas mesej, jangan marah ha.
Cik Alin menyampah kat nset buat sementara waktu.
Yang penting2 je akan dilayan.
Kalau saya on9 pun, saya xkan on chat.
Chatting xbest!

Akhir kata, MAAF, MAAF, MAAF (ayat nabil)..

=)

Cuti Semester Kembali + Selamat Hari Ibu !

Assalamualaikum.
Sekarang ni Cik Alin dah jadi student Tahun 2 semester 2.
Paper final exam untuk sem ni telah berakhir pada 6 Mei 2011 yang lalu.
Alhamdulillah..lega. Sebab before ni Cik Alin kira cuti Cik Alin xsampai sebulan pn.
Tapi sekarang bila dah ditambah, ditolah, dan dikamerkan, maka jumlah cuti Cik Alin adelah dalam sebulan lebih. Satu hari pun boleh dikira lebih kan. hehehe

Cik Alin balik Segamat pada hari semalam (7 Mei 2011).
Harini pulak 8 Mei 2011.
Tarikh penting bagi insan yang Cik Alin sayang.

1. Hari Ibu Sedunia !
 Even Hari Ibu disambut pada 8 Mei setiap tahun, tapi Cik Alin dah bagi hadiah kat mak semalam lagi.
Makcik Besah sukeee! Cik Alin bagi kasut je. Ukuran main agak-agak. Jenis kasut dipilih oleh abang angkat Cik Alin. Hmm..pandainye dia pilih..huhu(muke bangge la tu kalau bace kan ! HAHAH)
Keceriaan diwajah emak jelas terpancar. Dia siap kate, "stemet bajet aku nk beli kasut. Terima kasih daun keladi" HAHAHA..ni anak mak la. bukan anak daun keladi.

2. Hari lahir Ahmad Nurasyam Hajid yang ke 2 tahun.
Birthday amad Cik Alin baru tau semalam sebenarnye. Almaklumla reminder xde. So, hadiah yang kuberikan hanyalah layanan sebagai raja kepadanya. Cakap je amad nak ape Cik Alin cuba tunaikan. Tapi dia mane pandai cakap sangat. Main tunjuk2 je. HAHA.

Semoga emak dan amad sentiasa mendapat keberkatan dari Allah s.w.t. Cik Alin sayang keduanya.

Tuesday, May 3, 2011

Perpisahan Ini




Di sini bermulanya pertemuan yang terakhir
Kehilangan amat terasa di hati
Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir
Ku terima perpisahan ini

Dulu kita satu jiwa satu impian
Susah dan senang kita bersama
Namun itu semua hanya sementara

Hanya lagu yang menjadi ingatan
Hanya lagu yang menjadi kenangan
Seandainya masa itu kembali semula
Ingin ku memiliki lebih dari itu


Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir
Ku terima perpisahan ini

Perpisahan yang tak ku duga telah terjadi
Dirimu pergi biar ku sendiri

Dulu kita satu jiwa satu impian
Susah dan senang kita bersama
Namun itu semua hanya sementara

Hanya lagu yang menjadi ingatan
Hanya lagu yang menjadi kenangan
Seandainya masa itu kembali semula
Ingin ku memiliki lebih dari itu

Sumber : Disini