Saturday, June 16, 2012

Program 3P

Assalamualaikum.
Ape tu 3P?
Haa ni nak bagitau..

3P stands for :
Program Pentauliahan Professional

Ape punye program yang nk kene ditauliahkan ni?
Haa..ni nak cite sikit. sikit jela. hehe
Lepas 8 minggu praktikal di EON, cik alin ditugaskan untuk menyiapkan laporan akhir di dalam kampus selama 2 minggu.
kebetulan, ade seorang pensyarah mengajak kami untuk join satu program yang membolehkan kami mendapat sijil yang diiktiraf. name dia Puan Diana.

Sijil ape?
Haa..name dia Sijil  Autocad 2012 Certified Associate Exam.

Pembelajaran selama 8 hari, dengan nak habiskan satu buku yang ade 18 chapter ni..huh ! mcm mustahil je..tapi xmustahil pn ! sekejap je abis..cm xcaye je..muehehehe..

buku aotocad

Nama instructor kelas cik alin ialah En Mohsin B Abd Rahim..haa dia ni dh diiktiraf professional gak..
Satu kelas ade 25 orang..
kelas cik alin Group 3..
ade 3 group je pun..

kelas start dari jam 9 pagi hingga 5 petang.
rehat ade 3 kali..
ok la tu ngam !
xde la berat sangat.
makan pagi, lunch dgn minum petang dh disediakan oleh pihak universiti..alhamdulillah..
kami cukup makan minum..hehe
tapi pengalaman yang xdapat dilupakan mase kuliah cik alin dah guna 6 PC tau ! bhahaha..
xtau la kenape..orang lain xde pun cmtu.. bile cik alin guna je asik2 je 'trial ended'..
mcm vangang pon ade..tee hee... tp best jugak sbb dapat ronda2 satu kelas.. xde la bosan sangat..ecehhh..

haa..rindunyee..makan time
selama 8 hari berkuliah tu macam2 benda tentang autocad, basic la dapat dipelajari dgn mudah..
lepas 8 hari tu, ade 1 hari untuk exam preparation..ha satu hari ngadap soalan je..stdy2!
tapi ade je orang yang sempat blogging..huhuhu..

lepas 1 hari menelaah soalan, esoknye debaran pun tiba !
haa..get ready nak amek exam u oll..!

Sebelom amek exam, kite bergambar kenangan dengan encik mohsin dulu ye..

Group 3 


exam dia mcm amek lesen L tu la..ujian berkomputer..huhihuhihuhi.
haaa..time exam ni pun penyakit tukar2 PC datang lagi..
nak jawab exam pun cik alin guna 3PC..Bhahahaha..ape kes la dengan aku ni..sampaikan akak tu cakap

"kesian awak. sabar ea."
"xpe kak, saya memang dh biase tukar2 PC mase dalam kelas pon"
"yeke..ala cian awak"
"hehehe...(buat muke troll yang sengih tu).."
hahha

walaupun asik tukar2 PC akhirnya selepas berjaya menjawab 30 soalan dengan yakin cik alin tekan button "END"..
kene buat survey dulu then keluar la result beberapa minit kemudian..
tadaaaa....
jantung berdegup kencang u oll !
ALHAMDULILLAH..saya passed !
walaupun xdpt 100% tapi saya puas hati dengan prestasi saya..

Result peksa

Lepas lega jawab exam, Pn Diana belanja kami semua peserta 3P dari fakulti mekanikal ni makan MCD ! wuwuuwuwuwuu...sedap sedap sedap !

Ni sume untuk 75 orang student yang join 3P

Ngeee..bersama Pn Diana

Peace..guys with Pn Diana

Alhamdulillah..inilah hasilnye
Siji Autocad

report pn dah setel and dah hantar kat lecturer..

Lega rasenye..
sekarang tunggu panggilan Degree..
"Semoga Cik Alin dapat sambung belajar ye september ni"

Aaaminnn..






5 comments:

Musfirah Hasan said...

Sebelah tudung kuning yang berkaca mata itu. Number phone please ;)

Cik Alin said...

kiri ke kanan mus? huhu

Musfirah Hasan said...

Baju kelabu please....

dayangredzuan said...

owh pelisss la mus...cri orang lain la..nerd sgt tu...ngaaaa

Cik Alin said...

haha.. cite rase mus xsame dgn kita dayang..

aku bg link fb terus nnt..haha