Saturday, August 11, 2012

Acai Berry :*

Acai Berry

Assalamualaikum

Harini nak cerita pasal satu produk diet supplement.

Name produk ni Acai Berry.

Cara makan dia mudah, satu biji sehari, makan 30 minit sebelum sarapan.

Kalau makan time puasa, make sure 30 minit sebelum sahur atau sebelom tido tu makan je sebiji.

Cik Alin nak try diet tapi guna supplement.

Membe dah buat testimoni pada diri dia, and berjaya !

So rasa terpanggil nak try jugak even dalam hati still 50-50.

Bile dah tgk perkembangan membe yang semakin mengecik itu, Ya Allah sikit jeles la. Tapi bukan jeles yang amat. Sebab tau yang kejayaan itu bergantung pada usaha seseorang. Takkan nak mengharap pada supplement je tapi xde usaha nk kurus. Makan membabi buta. Haa amek kaw! Haha

Kebetulan, ade jumpe satu page ni. 


Dan kebetulan lagi satu dia buat promotion that day.

Ape lagi serangggg !!

Tapi xberani serang sorang sorang, then tibe2 mengajak seorang pakwe join sekali.
(bukan pakwe saye, tapi kalau dah xde orang nak kat saya, saya suruh dia minang saye hahak)!

Mula mula nak try tu rase macam, ehh boleh ke ni?

Hmm boleh kot... kot laa..

Pastu membe yang start dulu, before that kiteorang dah tau berat masing2 berape..

Tapi malas nk mention kat sini sebab malu.

*still overweight tapi bukan obesiti ye !!

Bile dah makan dalam seminggu dua, xde rase pape pn sebenarnye. Cuma ade satu perubahan pada diri iaitu kerap membuang air kecik dan besar. Tapi Cik Alin still makan cm biase. Sbb dia xcakap pn xleh makan cm biase kan. HAHA. Tapi kene banyak minum air la. Haa that time memang satu hari at least 1 liter air kene telan. Botol air ade je bawak kemana-mana.

Lepastu.....

Cik Alin ajak la pakwe ni pegi buat medical check up sesame.. heee.
Sebab kiteorang nak masuk universiti kene buat medical check up la dulu kannn...
Kebetulan waktu pegi wat medical check up tu dah SEBULAN kiteorang try acai berry ni.

Time pegi timbang tu masing2 tadah tangan doa dulu, jampi kiri kanan, pastu baru naik atas timbang. HAHA.

And!!!

That time jugak menjerit dalam hati sebab berat Cik Alin turun 5 KG !

WOW! I feel amazing. Because, xsenam pun. Setakat sapu2 sampah dalam umah je. Makan cam biase je pun. 

But the result make me feel ALHAMDULILLAH..syukur!

Lepastu tunggu pakwe ni pulak timbang. Haa same la tadah tangan, jampi2..haha.

Bile dia naik, jarum timbang tu patah..hahaha.. TIPUUU JE!!
Bile dia naik, haaaa 10 KG turun tauuuu !!
Wa jeles sama lu bro !!!!

Dia punye excited sampai rase nk terbang terbang diawangan je..hahaha.

Terus mesej akak yang jual acai tu and bagitau result kiteorang. Alhamdulillah dia sangat hepi. Siap update kat FB. huhuhu.. terharu..Thanks akak aida.
Semoga bisness anda bertambah maju dan maju :D


Update sal kiteorang. Kiteorang terus like! HAHA

Monday, August 6, 2012

Fall in Love with FELT for a while :D

Assalamualaikum.

Enrty ni baru hari ni dapat ditaip disebabkan hari ni baru datang mood menaip. 
Heee hee..

Kali ni nak cerita pasal kain FELT.

Ape tu KAIN FELT?

Nak tahu tekan sini.

So, achaner Cik Alin leh terjebak dengan bende alah ni?

Haa.. sebab ade la satu ketika itu dimana saya mengofferkan diri untuk membantu kawan berniaga di Dataran Segamat. Niaga ape? Haa jual brooch yang pakai kat tudung tu. Brooch tu semuanya dibuat dengan kain felt. Ada macam2 bentuk. Nak tengok sila lawat kedai bos saya ni. Hehe


So, ada mase kat umah ni TERrajin buat bende alah ni pulak..

Siap dapat order lagi..kahkahkah.


Love Pillow Sdn Bhd :P

Keychain nama :D
Haa yang ni ade orang tempah. Bantal saiz A4. Alhamdulillah siap jugak.

1

2

3

Last but not least ...

I've made it by myself !

Handbag... Kau ada?

Handbag Purple berbatu batu dan bertali dandan. Hahaha

Banyak lagi keychain tapi malas nk upload sbb xnak la riak sangat..hahahahha..

Korang cubela.