Saturday, January 17, 2015

Ujian Tuhan

Kau hidup bahagia, UJIAN dari TUHAN

Kau hidup menderita, UJIAN dari TUHAN

Kau berjaya, UJIAN dari TUHAN

Kau kecewa, UJIAN dari TUHAN


Apa jua keadaan yang kau tempuh dalam hidup ini, semua TUHAN bagi untuk kau sedar dimana sepatutnya kau meletakkan diri.

Sama ada di landasan yang betul, atau tidak.

Itu pilihan.

Yang penting, FIKIR!

Yang mana satu BAIK, yang mana satu BURUK.

Jangan menyalahkan TAKDIR.

TUHAN memberi kita kebebasan untuk membuat pilihan.

Gunakan ia sebaik  mungkin.

Jangan cari jalan mudah merosakkan diri.

ONLY YOU HOLD THE KEY TO FIND THE GOAL OF YOU LIFE


Thursday, January 15, 2015

iM4U Newsletter

Assalamualaikum.

Got newsletter dari iM4U.


Congratulations for your achievement!



Those who willing to help flood victim, please contact iM4U team as mention above.

They need our support and help!

For more info, visit : iM4U website.

Thank You.

Wednesday, January 14, 2015

Am I right to do this?

Assalamualaikum.

Hmmmmmmmm (cium tangan bau sambal)

Ha nak share sikit. Kalau kita ade free time, mesti kita rasa nak buat itu...nak buat ini...

Tapi, lebih kepada verangan... kan?


I love business..but I can't make it consistent! Hmmmm (cium tangan lagi)

*Pegi gosok gigi kejap

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sepanjang semester2 lepas, aku dah buat banyak jualan.

Antaranya:

-Minyak wangi
-Printing & Photostate service
-Kek cheese leleh
-Roti sarang lebah
-Cheesekut

Gigih jugak la nk cari customer. Mungkin sbb ade masa terluang. Tapi..

Terkadang berkejar dengan masa pula sbb selalu aku niaga time hari TEST !

Nanti customer tertunggu2, n then mood aku nk meniaga yg membuak tu pn terpaksa dipadamkan buat seketika waktu.

Bila aku set mind utk berniaga satu hari sahaja dalam seminggu (kebiasaannya hari KHAMIS), makanya, keesokan harinya adalah mustahil utk aku set mind utk berniaga.

Haish cmne tu?

Test selalu buat hari KHAMIS, aku berniaga hari KHAMIS. Sbb hari KHAMIS aku selalu xde kelas.

And then bila mana manusia2 bertanya,

"Akak, xdatang pn jual kek. Kenapa?"
"Ada TEST, ;-("

Bila hal ini terjadi, makanya aku akan terfikir untuk pentingkan bisness dari TEST. hahaha.

Bukan aku xconcern langsung, tp aku risau barang jualan aku terbengkalai begitu sahaja. Rugi woo..

Inisiatif yang terbaik, yang aku ambil adalah aku akan belajar sepantas kilat, apa yang masuk, aku redha. Sebelum pegi test, aku akan pegi meniaga. Test jam 8 malam, dan jam 7 aku masih berlegar2 dikolej kediaman mencari customer.

Bila FINAL EXAM dah dekat, aku terpaksa korbankan jiwa meniaga tu buat seketika. Again.

Kadang2 sedang aku goyang2 kaki study kt rumah, ade je student call or whatsApp nak beli kek..

Hampa je jawapan aku bagi kat diaorang. Sory dear.

I miss that moment, when people get to know me. The believe and love my business.

But now I think that I wanna stop all of these for a long time. 

Why??

Because my focus now is Final Year, Degree, Project, Parent's Hope and many more..

Am I right to do this?

#PrayForCikAlin

Saturday, January 10, 2015

Thanks You My Friend :)

Assalamualaikum :)

Entry Khas Untuk Ayong
:P

Zaman ada driver


Ok entry ni khas untuk kawan baik Cik Alin yang sedar x sedar dah 3 tahun kami bersama. Mencari ilmu di Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM). Selama 3 tahun kami berkawan, selama 3 tahun jugak lah dia menjadi 'DRIVER' Cik Alin..pegi mane2 selalu dengan dia la. hehe..jaja, kau xmarah kan aku panggil kau driver ?? xkan?? hehehe.

kebetulan jaja pn duduk SEGAMAT, so memang balik segamat selalu dengan dia la. kadang2 je Cik Alin naik bas atau balik dengan akak yang duduk kluang. tp sem last ni memang selalu balik dengan jaja je la.

"Di kesempatan ini aku nak mengucapkan TERIMA KASIH yang tak terhingga kat kau, sebab susah senang kita bersama, manje2, gaduh2, suke2, belakon2, gedik2, makan2, minum2, jeles2, sedih2, masam2.

Now we continue our Degree at the same University, and sekali lagi aku bersama kau meneruskan perjuangan ini. Tapi kali ni aku jd DRIVER untuk diri sendri. hehe.

Hope our friendship will last forever. Kadang terkurang tu aku mintak maaf la. Manusia ni hati kadang2 mudah dijentik.

Chill der.

Friday, January 9, 2015

Cuti Sem 1, Tahun 4

Assalamualaikum.

Haih, asal cuti sem je update blog. kakakaka

Aku masih mencari2 tips untuk kekal istiqomah dengan blog ni.

student final year apak laa bz wehh

kadang2 buat2 bz

Cuti sem kali ni aku cadang nk cari side income.

Sape ade suggestion? meh share.

Yang pasti ianya Halal.

Wanna hear your update soon guys !

Sumber : Google