Sunday, July 31, 2016

Rezeki bulan 8.

Assalamualaikum.

Alhamdulillah. Start bulan Ogos ni, maka bermulalah sesi punch card. Diberi peluang belajar sambil bekerja oleh pihak universiti ni memang aku xpernah bayangkan. Dengan zaman ekonomi negara yang kurang stabil lagi ni. Ingat senang ke nak dapat peluang macam ni? Alhamdulillah, syukur padaMu.

Bila kenangkan balik belajar dari zaman Diploma dulu, ish ish ish beribu dah pinjam PTPTN.. Huwaa sape nak bayar balik kalau bukan diri kite sendiri kan? Allah, mudahkanlah..
Diploma pinjam, Degree pon pinjam..banyaknye HUTANG !

Takkan la sambung MASTER pn nak pinjam lagi?? Ohh Alhamdulillah la rezeki kali ni sangat membantu. Cuma kene well manage la duit masing2 ye.

Aku apply Geran Penyelidikan PascaSiswazah..APPROVED!

Elaun bulanan RM1300. InsyaAllah cukup. Ya Allah, mudahkanlah..

Kepada sahabat2 lain yang nak further study tu janganla bimbang. Banyak lagi scholarship yg disediakan oleh kerajaan Malaysia.

Btw, scholarship yang paling aku salute adalah dari kerajaan JOHOR sendiri. I'm proud to be JOHOREAN ! Terima kasih Tuanku, Kerajaan Johor, Permodalan Darul Takzim, and especially my beloved family. Yang tak pernah putus2 menyokong aku dari belakang.

JOM FURTHER STUDY, SEMUA!

Sunday, July 24, 2016

Research Student

Assalamualaikum.

Sekian lama tinggalkan tempat lepak ni.. ape khabar reader?

Setelah sekian lama xupdate, ni nak bagitau sesuatu yang biase je. hehe

Aku masih bergerlar PELAJAR. Masih BELAJAR. InsyaAllah nak jadi orang TERPELAJAR. kih..kih..kih..

Belajar kat mana??

Haish, mane lagi? UTHM laaa.. malas la nk cross another boundry.. Kalau boleh nak dekat dengan family je, Sebab abah dah xde, kesian mak. Walaupun kat rumah tu ada abang, kakak, & adik, i know dia lonely jugak tu. Thats y kalau boleh, setiap minggu akan pulang ke kampung. Biarla orang cakap "kau ni asik balik je"... haah... hobi kan...

I'm doing research on membrane for water treatment. Kalau la Allah izinkan aku jadi pakar dalam bidang membran ni, bersyukur yang amat !

Masih berbaki setahun, insyaALLAH untuk habiskan MASTER ni...

Kalau ada rezeki, insyaALLAH nak sambung lagi. Doakan aku!

Now waiting for my convocation day...for Degree...

OKTOBER....AKU TUNGGU MU DATANG....

Ok...byeeeee